HEERHUGOWAARD - In eigen huis kende FC Marlène een sterk begin van het nieuwe Eredivisie seizoen. Met aanwinsten Mo Attaibi, Iliass Bouzit en Hoessein Jabir in de selectie boekte de Heerhugowaardse ploeg tegen promovendus ZVV Eindhoven een ruime overwinning, 5-1.

FC Marlène supporters zullen met veel enthousiasme hebben uitgekeken naar het nieuwe seizoen. Waar er vorig jaar een plek in de middenmoot werd behaald lijkt dit jaar anders te lopen. Met een kwaliteitsinjectie was het begin in ieder geval hoopgevend.

Vliegende start
Er waren slechts zeventien seconden gespeeld toen de thuisploeg de score opende. Het was aanwinst Iliass Bouzit die de bal in twee instanties binnen kon schieten. Zo’n drie minuten later verdubbelde de ploeg de score al. Stefan Dol wist de bal in de korte hoek langs de Eindhoven doelman te werken. Via Nabil Akaazoun (vrije trap hard in de bovenhoek) en een treffer van de bezoekers gingen beide teams met een 3-1 stand rusten.

Ook in het tweede bedrijf liet FC Marlène zien over de nodige kwaliteit te beschikken. Al snel na het begin van de tweede helft leverde het goede spel de 4-1 op dankzij Bouzit, die de bal op aangeven van Mo Attaibi in het dak van het doel jaagde.

De laatste spanning vervloog toen Nabil Akaazoun een dieptepass gaf welke door aanwinst Hoessein Jabir fraai langs de doelman van ZVV Eindhoven te werken en zodoende de 5-1 te maken. ‘Het ging aardig vandaag. Het is soms nog wat zoeken maar het wordt steeds beter’, sprak Nigel Wijdenbosch na afloop. ‘Dit is zeker genieten. Met de nieuwe jongens erbij is het niveau op de training oger. Met dit elftal gaan we voor de play-offs.’

Hakopov schiet tweede team naar zege
Ook het tweede team van FC Marlène opende afgelopen vrijdagavond het seizoen. In eigen huis boekte de ploeg van coach Carlo van der Waals een nipte 2-1 thuiszege op HZV/Het Vennewater. Na een 0-0 ruststand kwamen de bezoekers via Tim Taylor op 1-0. Dankzij een rake vrije trap van Thimo Schouwink kwam de stand op 1-1. Een halve minuut voor tijd besliste Aram Hakopov het duel in Heerhugowaards voordeel door naar binnen te snijden en doeltreffend uit te halen. ‘Ik heb na afloop de hele ploeg een compliment gegeven. Dit is de eerste week dat we compleet zijn’, zei de winnende coach. ‘Na de 2-1 heb ik Edward van Gils er in gezet om zo wat meer rust te houden aangezien we die voorsprong natuurlijk niet meer mochten weggeven. De eerste punten zijn binnen.’