HEERHUGOWAARD - De topper in de Eredivisie vrouwen van het zaalvoetbal is vrijdagavond nooit een echte wedstrijd geworden. De suprematie van koploper FC Marlène was simpelweg te groot voor de nummer twee in de stand, Os Lusitanos: 5-0.


In de afgelopen seizoenen vonden er heel wat spannende duels plaats tussen FC Marlène en Os Lusitanos, zowel in de beker als in de competitie. Ook eerder dit seizoen in de najaarscompetitie deden beide ploegen nauwelijks iets voor elkaar onder gezien de 1-1 eindstand. Sindsdien won de ploeg van trainer Mo Bouchibti echter liefts negen keer op rij en ook vrijdagavond was het duidelijk wat de intenties waren. Vanaf de aftrap had de thuisploeg een overmacht en de gasten uit Amsterdam kwamen er nauwelijks aan te pas.

Coach Nuno Ferreira van de gasten koos voor een tactiek die hij al eerder hanteerde tegen FC Marlène door keepster Anna Reitsma regelmatig te laten meedoen in de opbouw. Al na vijf minuten pakte dit verkeerd uit toen Amy Visser op fraaie wijze de bal van grote afstand in het lege doel kon schieten. Nog fraaier was de tweede goal van de regerend landskampioen en bekerwinnaar. Na een schitterende aanval tikte de uitblinkende Kyara de Bruin de bal in één keer door naar aanvoerster Sanne Brand die hard en diagonaal uithaalde. Nog voor rust kon ook Juul van der Kolk profiteren van de wanorde in de Amsterdamse defensie en de 3-0 aantekenen.

Na de rust bleek Ferreira geen plan B te hebben voor zijn ploeg. FC Marlène wachtte geduldig af en liet Os Lusitanos de bal oeverloos rondspelen. De zeldzame keren dat men in de buurt van het doel van keepster Jacky Reus kwam was deze alert en niet van plan de nul van het scorebord te krijgen. Uiteindelijk liep FC Marlène nog verder uit middels een knappe schuiver van Aaike Verschoor en een verwoestende knal van Brand na een corner: 5-0.

FC Marlène, dat nu vijf punten voorsprong heeft in de kampioensgroep, speelt komende vrijdag weer thuis als men Futsal Rotterdam ontvangt.

Foto's: Cees Verhage Fotografie