LEEK - FC Marlène heeft voor de tweede week op rij een promovendus verslagen en kent daarmee een prima competitiestart. Op bezoek bij Leekster Eagles wist de equipe van trainer Carlo van der Waals met 1-6 te zegevieren.


Na de thuisoverwinning tegen het eveneens gepromoveerde Be'79 (7-2) waakte Van der Waals ook nu voor onderschatting. Zijn ploeg begon dan ook scherp aan het duel en had bij rust reeds een soevereine 0-3 voorsprong genomen door treffers van Martin van Eeuwijk (2) en Mo Darri.

De Heerhugowaardse formatie kwam nadien nimmer meer in de problemen, speelde regelmatig goed met sporadisch wat slordigheden, en zat na de 0-4 van Ismail Ouaddouh op rozen. Direct hierop scoorde de thuisploeg via Karim Layeb weliswaar tegen, maar het slotakkoord was voor Amir Molkàrài die met twee doelpunten de eindstand op 1-6 bepaalde.

FC Marlène speelt op vrijdag 25 september de volgende competitiewedstrijd als men in eigen huis FCK De Hommel ontvangt.

Jong FC Marlène
Eerder op de avond deed ook Jong FC Marlène goede zaken door de eerste competitiewedstrijd vavn het seizoen in winst om te zetten. In Sporthal De Waardergolf werd Futsal Winsum met 4-2 verslagen.