DEN BOSCH - In een waar spektakelstuk met liefst veertien treffers hebben FCK De Hommel en FC Marlène vrijdagavond de punten gedeeld. Het enerverende duel met enkele schitterende doelpunten, waaronder een fraaie solo van doelman Mika Spigt, eindigde in 7-7.


De toeschouwers in het Sportium in Den Bosch kwamen ogen tekort in de strijd tussen de twee grootmachten met een lange historie in het zaalvoetbal. FC Marlène verloor dit seizoen al tweemaal in een thuisduel van de Brabanders, 3-7 in de najaarscompetitie en 2-4 in de kampioenspoule, en de ploeg van Ywan de Mees had het ditmaal ook lastig in de eerste helft. De thuisploeg nam al rap een 2-0 voorsprong door treffers van Aboubakr Ouaddouh en voormalig prof Diego Biseswar. Na een snelle aanval wist Colin Kamp met een schot via de onderkant van de lat wat terug te doen, maar De Hommel liep al snel weer uit middels treffers van Fouad Dahmani en Riad Elloukmani. Topscorer Steije Kee van FC Marlène zorgde voor een 4-2 ruststand.

Kort na de rust wist aanvoerder Dahmani met zijn tweede treffer de marge op drie te brengen, maar FC Marlène weigerde te berusten in een derde nederlaag tegen de Bosschenaren en ging vol de strijd aan. Via knappe treffers van Charly van Leeuwen en opnieuw Kee keerde men terug in de wedstrijd en in de slotfase ging het spel verder op een neer met fraaie zaalvoetbalacties en net zulke mooie doelpunten. Nadat Oussama Lahri de stand op 6-4 bracht knokte FC Marlène zich opnieuw terug en kwam nu zelfs op gelijke hoogte. Floris Kemps was het eindpunt van een knappe aanval en vervolgens was er een hoogtepunt voor keeper Mika Spigt die de bal met een sliding veroverde en vervolgens de vloer overstak om doeltreffend af te ronden: 6-6. Het was echter nog niet het einde van het spektakelstuk aangezien Ouaddouh direct daarna de thuisploeg weer op voorsprong bracht. Het hardwerkende FC Marlène werd in de uiterste slotfase echter toch beloond toen Boyd Filemieg het laatste tikje gaf na een schot van Kemps: 7-7.

FC Marlène blijft door de doelpuntrijke remise op een zevende plaats staan in de eredivisie zaalvoetbal en is voorlopig een paar weken vrij. Op 19 april staat de uitwedstrijd bij VNS United op het programma.

FCK De Hommel - FC Marlène 7-7 (4-2)

4. Aboubakr Ouaddouh 1 - 0
5. Diego Biseswar 2 - 0
6. Colin Kamp 2 - 1
6. Fouad Dahmani 3 - 1
16. Riad Elloukmani 4 - 1
19. Steije Kee 4 - 2
31. Fouad Dahmani 5 - 2
31. Charly van Leeuwen 5 - 3
33. Steije Kee 5 - 4
33. Oussama Lahri 6 - 4
36. Floris Kemps 6 - 5
37. Mika Spigt 6 - 6
37. Aboubakr Ouaddouh 7 - 6
40. Boyd Filemieg 7 - 7