ROERMOND – FC Marlène is zeker van deelname aan de play-offs om het landskampioenschap. Nadat het vorige week een belangrijke zege boekte wist de Heerhugowaardse ploeg in Roermond het ticket veilig te stellen, 2-5.

Het leverde na afloop tevreden gezichten op bij FC Marlène. ‘Vooral dat het zeker is gesteld. Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben in ieder geval gewonnen en de play-offs veilig gesteld. Dat was de doelstelling’, aldus Jordy Cretier.

In Roermond kwam Tigers Roermond twee keer op voorsprong, maar Marlène kwam beide keren op gelijke hoogte. Stefan Dol tekende voor de 1-1 en een eigen doelpunt betekende nog voor rust de 2-2. ‘We kwamen denk ik ook achter omdat de bal heel erg stuiterde, maar ook de reis in onze benen hadden en we niet scherp genoeg waren’, vervolgde Cretier.

In de tweede helft trok Marlène de zege naar zich toe. Mo Attaibi luisterde zijn rentree op met een doelpunt, waarna Ismael Hamdaoui en Nabil Akaazoun de eindstand op 2-5 bepaalden.

HV Veerhuys – FC Marlène (2) 8-0
Alleen een wonder kan het tweede team van FC Marlène nog behoeden voor het spelen van de nacompetitie voor lijfsbehoud. In Hoorn kon de ploeg van trainer/coach Carlo van der Waals niet voorkomen dat Veerhuys won en zo de titel pakte. ‘Zij waren een maatje te groot voor ons. Ze zijn een goede ploeg en de terechte kampioen’, stelde Van der Waals.

Al na tien minuten keken de gasten tegen een 4-0 achterstand aan. ‘Bij hun was bijna elke kans een doelpunt.’ De kansen van Marlène leverden geen doelpunt op. Onder meer Colin Kamp was dichtbij, maar had geen succes. In de tweede helft liep Veerhuys uit naar een 8-0 eindzege en pakte zo de titel in de Eerste Divisie. De jongens moeten beseffen dat kansen er ook in moeten. De inzet was wel goed en ze gingen de duels aan, al daar koop je niks voor.’