HEERHUGOWAARD - FC Marlène VR1 is de koppositie én de ongeslagen status kwijt na de topper van afgelopen vrijdagavond in Sporthal Waardergolf in Heerhugowaard tegen ZV Libertas. In een wedstrijd met twee gezichten nam de ploeg uit Noordoost-Friesland de drie punten mee naar huis: 3-4.

Daar zag het in de eerste helft bij verre niet naar uit. De beide teams hadden de eerste negen competitiewedstrijden gewonnen, maar vanaf de aftrap was de thuisploeg van coach Dick van Stralen de betere ploeg en zelfs bij vlagen oppermachtig. Men kreeg meer dan een handvol goede kansen waar Ilse de Jong, halverwege de eerste helft, er eentje wist te benutten. Drie minuten voor de wissel maakte Amy Visser de dikverdiende 2-0 terwijl de gasten er nauwelijks aan te pas kwamen. Toch wist men op slag van rust vie Jessie Prijs de aansluiting te vinden, en dat zou uiteindelijk voor een heel ander beeld in de tweede helft zorgen.

Na rust was FC Marlène namelijk geen schim meer van de ploeg uit de eerste twintig minuten. Het spel werd rommelig en slordig en ZV Libertas liet nu wel zien waardoor het medekoploper is. De ploeg van coach Sees van Bergen oogde een stuk gretiger en afmaker pur sang Jessie Prijs toonde zich wederom. Binnen drie minuten schoott zij de gelijkmaker achter keepster Jacky Reus en vijf minuten voor tijd voltooide zij haar hattrick. Kort daarna bracht Evelien Mensies de marge zelfs op twee. Met een meevoetballende keepster in de persoon van aanvoerster Sanne Brand vond Amy Visser nog wel de aansluiting en bijna wist FC Marlène alsnog een punt te halen, ware het niet dat het schot van Simone Hand op de lat uiteen spatte.

Coach Dick van Stralen berustte in dat lot. "Uiteindelijk moeten wij de hand in eigen boezem steken, al werkte de arbitrage ook niet echt mee". De coach doelde daarmee onder meer op een bikkelharde overtreding op Simone Hand die door de scheidsrechters over het hoofd werd gezien, maar eigenlijk een penalty waard was. "Maar buiten dat, als wij er in de eerste helft vier of vijf maken kan niemand daar iets van zeggen. Nu valt de tegengoal op een verkeerd moment en hebben wij na de rust nooit meer ons niveau gehaald".

Met komende vrijdag nog één wedstrijd voor de winterstop zullen de beslissingen vallen in de tweede fase van de competitie waarin de zes bovenste ploegen elkaar zullen bestrijden om een plekje in de play-offs te bemachtigen.

FC Marlène VR1 - ZV Libertas VR1 (3-4)

9. Ilse de Jong 1-0
17. Amy Visser 2-0
19. Jessie Prijs 2-1
23. Jessie Prijs 2-2
35. Jessie Prijs 2-3
36. Evelien Mensjes 2-4
39. Amy Visser 3-4