HEERHUGOWAARD - FC Marlène is het eredivisieseizoen begonnen met een klinkende zege op BE'79. De promovendus werd in de Waardergolf met 7-2 verslagen. De Heerhugowaardse formatie van trainer/coach Carlo van der Waals speelde niet subliem, maar liet meerdere momenten zien wat de mogelijkheden zijn voor dit seizoen.


Gezien de versterkingen is de drievoudig landskampioen al een ploeg om een rekening mee te houden. Met Mo Darri en Amir Molkárái begon men direct met twee spelers in de basis die na lange tijd hun rentree maakten in het blauw-wit. Hoewel de eerste grote kans voor de gasten was, een kopbal van aanvoerder Piet Adema, daar sloeg de thuisploeg vanuit de tegenstoot gelijk toe via Ilias Bouzit. Nauwelijks een minuut later wist Molkárái zijn rentree luister op te vieren met een goal. Joey van Hoof zorgde voor de aansluiting, maar kort hierop was het Ismail Ouaddouh die de ruststand op 3-1 bepaalde.

Toen de nieuwe aanvoerder Mo Attaibi kort na de rust met een fraai schot voor de 4-1 zorgde leek het duel beslist, al werd de thuisploeg hierna wat slordiger in de defensie. De gasten kregen een aantal mogelijkheden, doch Melvin Habets die dit seizoen de eer heeft om clublegende Peter Rozenbeek te vervangen kweet zich uistekend van zijn taak en wist enkele malen te redden. Toen ook Darri bij zijn come-back het net vond was de wedstrijd wel gespeeld en daar kon ook een tegentreffer van Arda Havar niets aan veranderen. In de slotminuten mocht Molkárái nog zijn tweede maken en bepaalde Stefan Dol met een schot van eigen helft de eindstand op 7-2.

De teruggekeerde Amir Molkárái erkende na afloop dat het niet altijd even goed was, maar zag bovenal het positieve. 'We winnen hier gewoon met 7-2, en ik mag twee keer scoren vanavond, dus ik ben vooral heel blij. Voor het hele team, want we hebben op de juiste momenten toegeslagen. Natuurlijk is er altijd ruimte voor verbetering, maar we zijn net vier weken bezig en ik heb al dingen gezien waar we op getraind hebben. Ik zie hier echt wel iets moois groeien dit seizoen.'


FC Marlène - BE '79 7-2 (3-1)

5. Ilias Bouzit 1-0, 6. Amir Molkarai 2-0, 17. Joey van Hoof 2-1, 17. Ismail Ouaddouh 3-1, 21. Mo Attaibi 4-1, 34. Mo Darri 5-1, 35. Arda Haver 5-2, 37. Amir Molkarai 6-2, 39. Stefan Dol 7-2


Foto's: DP Sportfotografie