HEERHUGOWAARD - Het is komende week alweer elf maanden geleden dat er voor het laatst een wedstrijd in de Eredivisie Zaalvoetbal was, maar komende vrijdag is het weer zover. De competitie zal weer gaan beginnen, en jawel, met publiek!


Dat betekent dat ook FC Marlène weer aan de bak mag en de trots van Heerhugowaard doet dat komende vrijdag direct met een thuiswedstrijd. In Sporthal Waardergolf ontvangen de mannen van trainer/coach Jeroen de Groot het Apeldoornse AGOVV. Met De Groot is gelijk de nieuwe man aan het roer bij de blauw-witten genoemd. Welbekend als tegenstander want de voormalig international vocht in het verleden namens o.a. Hovocubo, ZVV 't Knooppunt en ZVV Volendam menig robbertje uit met FC Marlène. Na vorig seizoen te zijn aangetrokken als assistent van Carlo van der Waals neemt hij dit seizoen het stokje over al blijft ook Van der Waals, mede op verzoek van de nieuwe trainer, als manager nauw betrokken bij de herenselectie van FC Marlène.


Waar Jeroen de Groot als speler als winnaar bekend stond zijn de ambities als coach zeker niet minder. "We gaan voor de prijzen en dat hoort ook bij een club als FC Marlène. Ik kan wel roepen dat we de bekerfinale willen halen of de play-offs, maar dat zou betekenen dat wij aan het eind van het seizoen ook met lege handen kunnen staan. Dat is niet onze drijfveer. Of het nu de titel of de beker is, we willen gewoon een prijs pakken."

De coach zag keeper Melvin Habets en Ilias Bouzit vertrekken naar Hovocubo en Ismail Ouaddouh naar FCK De Hommel. De Heerhugowaarders lieten zich echter gelden op de transfermarkt en wist twee spelers met een FC Marlène-verleden te bewegen terug te keren. Met keeper Barry de Wit, overgekomen van ASV Lebo, heeft men weer een Oranje-international onder de lat staan en Younes Daari, twee seizoenen terug namens HV/Veerhuys nog topscorer van de Eredivisie, maakte de overstap van Hovocubo.

Komende vrijdag zal men dan ook graag willen starten met een klinkende zege op AGOVV, voorheen Futsal Apeldoorn. Het duel begint om 21.30 uur in Sporthal Waardergolf en tickets zijn online te koop via www.fcmarlene.nl.

Jong FC Marlène
Voorafgaand aan het vlaggenschip komt ook Jong FC Marlène in actie in eigen huis. Bij de start van het bekertoernooi hebben zij gelijk een echte streekderby als HZV/het Vennewater uit Heiloo op bezoek komt. Deze wedstrijd, eveneens in Sporthal Waardergolf vangt aan om 19.30 uur.


Foto: JdL Fotografie