HEERHUGOWAARD - FC Marlène is een grootheid in het zaalvoetbal. Zowel het eerste herenteam, dat al meerdere malen kampioen van Nederland werd, als het eerste vrouwenteam komen uit op het hoogste niveau in Nederland. Hofleverancier van deze teams is de unieke, veel geroemde, prestatieve jeugdopleiding van FC Marlène.


Zaalvoetbal wordt gespeeld in een kleine ruimte met dus veel balcontacten, veel 1 tegen 1 duels en veel situaties die op een creatieve manier moeten worden opgelost. Dit alles bevordert de tactische en technische ontwikkeling van jeugdspelers. Prestatief (top)voetbal vergt een steeds hogere handelingssnelheid en daarvoor is een goede techniek van essentieel belang. Door zaalvoetbal verbetert de techniek en dat draagt bij aan zowel het snel kunnen nemen van beslissingen als de technische uitvoering daarvan.

De kernwaarden van de jeugdopleiding van FC Marlène zijn kwaliteit en ontwikkeling waarbij de individuele ontwikkeling van de spelers en speelsters altijd centraal staat. Het doel van FC Marlène is om daaraan een zo maximaal mogelijke bijdrage te leveren zoals bijvoorbeeld het doorontwikkelen van de functionele (basis)techniek die nodig is in de kleine(re) ruimtes in de zaal en op het veld.

Talententrainingen

Ieder seizoen worden de meest talentvolle spelers en speelsters gescout om vervolgens via talententrainingen in aanmerking te komen om in de vermaarde jeugdopleiding van FC Marlène te mogen spelen. Op zondag 15 januari en zondag 29 januari organiseert FC Marlène talententrainingen voor talentvolle spelers en speelsters die geboren zijn in 2013, 2014 en 2015. De trainingen voor de talenten uit 2014 en 2015 (onder 9) zijn van 10:00-11:00 uur en voor de talenten uit 2013 (onder 10) van 11:00-12:00 uur. Naar aanleiding van deze trainingen maken de meest talentvolle spelers en speelsters kans op een plek in onze voetbalschool die vanaf februari 2023 van start zal gaan.

Ben jij talentvol? Speel jij minimaal op hoofdklasse niveau en wil jij jouw voetbaltalent maximaal ontwikkelen? Meld je dan aan via het aanmeldformulier op www.fcmarlene.nl, te vinden onder het kopje “Futsalschool”