HEERHUGOWAARD - Bij de start van de Eredivisie Zaalvoetbal heeft FC Marlène direct fors uitgehaald. De equipe van trainer/coach Jeroen de Groot liet vrijdagavond AGOVV alle hoeken van Sporthal Waardergolf zien (9-1).

Younes Daari was na afloop de gevierde man. De teruggekeerde Alkmaarder die eerder de jeugdopleiding van de blauw-witten doorliep had met vier treffers een glansrol in de ruime zege en werd na afloop terecht verkozen tot de man of the match. Toch roemde de topschutter vooral de teamprestatie. "Ik maak er dan wel vier, maar de doelpunten komen allemaal door goed voetbal van de ploeg tot stand. Heel lekker om zo het seizoen te beginnen en het voelt heel goed om terug te zijn." Zijn coach De Groot beaamde het collectieve gevoel. "Normaal zie je bij een grote voorsprong nog wel eens dat spelers voor zichzelf gaan, maar iedereen gunde het elkaar en de bal bleef goed rond gaan. In de voorbereiding zie je al dat het met de sfeer en het voetbal de goede kant op gaat. Als dat er in de eerste wedstrijd uitkomt mag je niet anders dan tevreden zijn."

Nadat Mo Attaibi voor aanvang van de wedstrijd werd gehuldigd voor zijn 100e interland voor Oranje volgde een aftastend begin waarin duidelijk werd dat AGOVV het de thuisploeg zo lang mogelijk lastig probeerde te maken. Dat duurde welgeteld elf minuten. Toen nam Stefan Dol een snelle intrap op Younes Daari die zo zijn rentree in Heerhugowaard luister bij wist te zetten. Nauwelijks twee minuten later was het Martin van Eeuwijk die de score naar 2-0 bracht, tevens de ruststand.

Kort na de rust zorgde Mo Darri voor de 3-0 en daarmee was gelijk het Apeldoornse verzet gebroken. Een streep van Colin Kamp en een stiftje van Daari voerden de score verder op alvorens Dylan de Bruin de Apeldoornde eer mocht redden en de eveneens teruggekeerde keeper Barry de Wit voor de enige keer moest vissen. Daari maakte er vervolgens nog twee waarbij hij eenmaal keeper Cenik op onnavolgbare wijze passeerde. In de slotfase, waarin de jonge Floris Kemps zijn officiële debuut mocht maken, zorgden Jordy Cretier en aanvoerder Attaibi uiteindelijk voor de onvervalste negenklapper: 9-1.

Jong FC Marlène
De beloften van FC Marlène zijn het seizoen begonnen met een bekernederlaag tegen HZV/ het Vennewater. De gasten uit Heiloo hadden bij rust al een 1-4 voorsprong genomen. In de tweede helft kwam de ploeg van Edward van Gils en Raoul Polnaja wel sterk terug, maar ging uiteindelijk met 4-6 onderuit.

FC Marlene VR1
Ook de vrouwen kwamen in actie in het bekertoernooi en zij wisten wel te zegevieren. Op bezoek bij ESZVV Totelos in Eindhoven won de ploeg van trainer/coach Monique van der Rijst met 2-5.