EINDHOVEN – ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’, werd ingezet door het publiek toen zij door de spelers werden bedankt voor hun support. De trouwe Marlène aanhang zag de ploeg opnieuw een knappe prestatie leveren. Na de zege van vorige week boekte de Heerhugowaardse ploeg ook uit bij FC Eindhoven een overwinning, 2-4.

In tegenstelling tot het andere halve finale duel, waarin Hovocubo tweemaal overtuigend won van Futsal Apeldoorn, was het treffen tussen FC Eindhoven en FC Marlène vele malen spannender. Dat was na het eerste duel in de Best of Three al duidelijk geworden. Toen wonnen de Heerhugowaarders in een zenuwslopende confrontatie, na verlenging, van de Eindhovenaren. Ook deel 2 van de halve finale werd een aantrekkelijk duel waarin Marlène wederom liet zien tot veel in staat te zijn. Bijvoorbeeld opnieuw winnen van FC Eindhoven. ‘Wat we vooraf dachten is uitgekomen. FC Eindhoven ligt ons erg goed en iedereen komt in zijn spel’, zei een opgetogen Ismael Hamdaoui na afloop.

Aftasten
Hoewel het voornamelijk aftasten was ging FC Marlène met een grote glimlach de kleedkamer in. Het had de betere kansen en, ondanks meerdere reddingen van Eindhoven doelman Manuel Kuijk, werden er twee benut. Mo Attaibi opende drie minuten voor rust op aangeven van Iliass Bouzit de score. Dat was al een prettige opsteker voor de ploeg, maar nog blijer was het toen Nabil Akaazoun na een fraaie steekpass van Attaibi de 0-2 maakte. Het stond in schril contrast met de verwachtingen bij het publiek. FC Marlène had het eerste duel immers winnend afgesloten waardoor er rekening werd gehouden met een fel startend Eindhoven. Dat gebeurde niet en de kansen waren ook schaars.

Feller
Dat het voor rust matig was aan Eindhovense zijde bleek wel aan de manier waarop de nummer 1 van de reguliere competitie uit de kleedkamer kwam. Het speelde beduidend feller en werd ook meermaals gevaarlijk. Des te groter was de domper dat Marlène op 0-3 kwam. Stefan Dol stoomde op en schoot de gasten naar de riante voorsprong.

De 1-3 die Raphina, in de reguliere competitie al goed voor 35 doelpunten, dertien minuten voor tijd maakte bleek het begin van een offensief waarbij Peter Rozenbeek bewees van grote waarde te zijn. Net zoals zijn teamgenoten die niet bezweken onder de druk. De tweede helft werd boeiender, zeker gezien de belangen. Waar Eindhoven aanzette om iets te forceren, leek Nabil Akaazoun, luttele seconden na een levensgrote kans voor de thuisploeg, met de 1-4 voor de definitieve beslissing te zorgen. ‘Ook toen we onder druk kwamen te staan bleven we voetballen’, aldus Hamdaoui.

Eindhoven kon niet anders dan alles of niets te spelen. Het speelde met een vijfde veldspeler en via Bjorn Bastiaans werd het verschil weer teruggebracht tot twee doelpunten. Het slotoffensief ging door, maar door stand te houden boekte Marlène opnieuw een overwinning. De finale om het landskampioenschap, waarin het Hovocubo treft, is een feit. ‘We hadden vandaag toch wat pijntjes. We moeten ons goed voorbereiden. Ik denk dat we nog meer kunnen’, vervolgde Hamdaoui. ‘FC Marlène is een topclub en die hoort in de finale. Je merkt het aan alles, het bestuur en de supporters. Vorig jaar speelden we nog bijna tegen degradatie en volgende week kunnen we de eerste stap zetten richting het kampioenschap.’

FC Eindhoven – FC Marlène 2-4 (0-2)
17. Mo Attaibi 0-1
19. Nabil Akaazoun 0-2
22. Stefan Dol 0-3
27. Raphina 1-3
36. Nabil Akaazoun 1-4
37. Bjorn Bastiaans 2-4