Dat FC Marlène in Hovocubo een tegenstander van formaat zou treffen, was vooraf wel bekend. Toch hadden de Heerhugowaarders de overwinning binnen handbereik. Hoe gek dat ook klinkt na de 3-5 nederlaag. Had de selectie van Anouk Roest in de eerste twintig minuten nog een keer het net gevonden, had het zomaar drie punten kunnen hebben. Maar 'als' telt niet in de zaalvoetbal eredivisie.

De eerste helft startte met een weergaloze Issy Hamdoui. De Amsterdammer zorgde met een schitterende goal en betrokkenheid bij de tweede voor een onverwachte 2-0 voorsprong. Cretier was de andere doelpuntenmaker. Er zat zelfs meer in, ook al sneden de Hovocubo-mannen ook drie keer dwars door de verdeling. Daar was echter de Heerhugowaardse doelman de grote redder. Rozenbeek redde vooral knap op de solo's van Zouthane en Wijdenbosch.

Na rust draaide het beeld. Vooral onder invloed van de ingevallen Mo Attaibi. De international was een ware plaag voor zijn oude teamgenoten van FC Marlène. Met twee treffers zette hij de wedstrijd in vuur en vlam. Ook Heerhugowaarder Amir Molkarai deed een duit in het zakje. Hij zette Hovo voor het eerst op voorsprong. De thuisploeg kon maar moeilijk onder de druk uitkomen en de krachten leken snel af te nemen. Daar profiteerde Zouthane van en later opnieuw Attaibi: 5-2. Via Hamdaoui deed Marlène nog wat terug, maar daar had het handjevol Hovo-supporters op de tribune allang geen oog meer voor. Het ruim opgekomen thuispubliek werd luidruchtig overstemd op weg naar de overwinning voor Hoorn.

Doelman Rozenbeek, die zijn vierde wedstrijd in zeven dagen speelde, ging er als troost met de bloemen voor Man of the Match vandoor. Die werden geschonken aan vrijwilligster Trees Stet.