EINDHOVEN – Op bezoek bij ZVV Eindhoven heeft FC Marlène een verdienstelijke 4-9 overwinning geboekt. Door de nederlaag van concurrent GZV Watergras loopt Marlène uit en staat zes punten los en dus stevig op de vierde plaats.

De openingstreffer was voor Marlène. Uit een corner was Zakaria Amrani de maker van de 0-1. Daarna had Marlène een mindere fase, zo geeft Jeroen Kossen aan; “Na de voorsprong hadden we een mindere fase waarin Eindhoven driemaal scoorde. Voor rust wist Karim Ajnane de aansluitingstreffer binnen te werken.” aldus de man die zelf ook aardig wat doelpunten achter zijn naam heeft dit seizoen.

In de tweede helft startte Marlène direct goed. “We kwamen zeer goed en agressief uit de kleedkamer en scoorden een paar keer achter elkaar” aldus Kossen. In het vervolg kreeg ZVV Eindhoven een rode kaart en wisten de Heerhugowaarders de wedstrijd naar zich toe te trekken. In die tweede helft wisten Zakaria Amrani en Karim Ajnane opnieuw te scoren. Tom Hofkamp wist ook twee treffers te maken, maar de productiefste speler was Ismael Hamdaoui. De smaakmaker was met drie doelpunten opnieuw van grote waarde voor zijn ploeg.

Betere van de rest
Nu de winterstop is aangebroken is het een mooi moment om terug te kijken, iets wat Jeroen Kossen ook doet. “Op zich een prima eerste seizoenshelft. We hebben niet van de top drie kunnen winnen” aldus de speler die constateert dat Marlène de ‘betere van de rest’ is in deze competitie. “Nu moeten we langzaam naar de top toewerken” vindt Kossen die erkent dat ze met een goede reeks bezig zijn “Nu moeten we aanhaken bij de top drie en laten zien dat we onszelf kunnen en willen meten met de bovenste drie ploegen.

Als het gaat om de individuele prestaties kan Kossen tevreden zijn. “Qua spel en doelpunten ben ik belangrijk voor het team. Omdat ik dit seizoen alle focus op de zaal leg ben ik redelijk fit.

FC Marlène bezet de vierde plaats met zes punten voorsprong op nummer vijf GZV/Watergras. “Het kan op weg naar de play offs van belang zijn, hopelijk houden we dit verschil vast” aldus Jeroen Kossen.