ZWOLLE - Een week voor de absolute kraker tegen ZV Libertas heeft de vrouwenploeg van FC Marlène ook in de negende competitiewedstrijd van het seizoen de volle buit gepakt. Op bezoek bij EXS Zwolle won de ploeg van coach Dick van Stralen met liefst 1-6.


Net als ZV Libertas heeft FC Marlène een volle honderd procent score met beiden 27 punten. Komende vrijdag 2 december treffen beide ploegen elkaar in Heerhugowaard.

Afgelopen vrijdag begonnen de gasten rommelig nadat enkele speelsters ietwat verlaat waren aangekomen bij de sporthal in Zwolle. Middenmoter EXS Zwolle bleek echter ook geen partij voor FC Marlène en binnen tien minuten was het al 0-2 door treffers van Juul van der Kolk en Amy Visser. Kort voor de rust zorgde Simone Hand voor een nog comfortabeler tussenstand.

De tweede helft was net op gang toen Van der Kolk haar tweede van de avond maakte. Gelijk hierop deed Anouk Bourgonje namens de thuisploeg wat terug, maar het slotakkoord was voor FC Marlène dat via Aaike Verschoor nog tweemaal wist te scoren.

Komende vrijdag speelt FC Marlène VR1 dus de topper tegen ZV Libertas. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur in Sporthal Waardergolf gevolgd door een duel in de eredivisie mannen tussen FC Marlène en HV/Veerhuys. Tickets voor deze 'dubbel' zijn te koop via de website van FC Marlène.


EXS Zwolle - FC Marlène 1-6 (0-3)

3. Juul van der Kolk 0-1
8. Amy Visser 0-2
19. Simone Hand 0-3
22. Juul van der Kolk 0-4
23. Anouk Bourgonje 1-4
29. Aaike Verschoor 1-5
33. Aaike Verschoor 1-6