HEERHUGOWAARD - In de derde speelronde van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft FC Marlène twee dure punten laten liggen. Het thuisduel tegen Os Lusitanos eindigde in 3-3.

Uiteindelijk bleek de puntendeling terecht vooral door de matige start van de thuisploeg. Het baltempo lag te laag en te vaak werden verkeerde keuzes gemaakt. De gasten uit Amsterdam kwamen dan ook op voorsprong na slecht dekken achterin via een mooie volley van Gilanne Louwaars. Lais Boes maakte weliswaar gelijk, maar binnen een minuut lag de bal alweer aan de andere kant in het doel toen Bouchra Moudou vanaf rechts doorkwam en knap binnen schoot. De 1-2 bleek tevens de ruststand.

Na de pauze pakte FC Marlène het beter op en werd het via Lisa Luiken gelijk. Met nog acht minuten op de klok schoot aanvoerster Sanne Brand een vrije trap hard tegen de touwen en stond de thuisploeg voor het eerst op voorsprong. De ploeg van Monique van de Rijst probeerde door te drukken om het duel definitief te beslissen, maar kreeg het deksel op de neus toen Cheryl Drost uithaalde. Met een hard schot via de binnenkant van de paal liet zij keepster Tamara Luijkx kansloos en bepaalde de eindstand 3-3.

'Zwaar balen en totaal onnodig', treurde aanvoerster Sanne Brand die werd verkozen tot vrouw van de wedstrijd. 'Wij hebben ons zelf vanavond tekort gedaan tegen een ploeg waarvan je hoort te winnen.'

FC Marlène VR1 - Os Lusitanos VR1 3-3 (1-2)
6. Gilanne Louwaars 0-1
15. Lais Boes 1-1
16. Bouchra Moudou 1-2
26. Lisa Luiken 2-2
32. Sanne Brand 3-2
37. Chelly Drost 3-3