HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie zzaalvoetbal voor vrouwen heeft FC Marlène de ongeslagen status met verve weten te verdedigen. Tegen Os Lusitanos, verleden seizoen nog een "angstgegner" voor de Heerhugowaardse formatie, wist de ploeg van coach Dick van Stralen met 6-0 te zegevieren.


Waar de tegenstrever uit Amsterdam verleden seizoen in zowel de competitie als in de bekerfinale te sterk was voor FC Marlène wonnen de Heerhugowaarders wel in de halve finale van de play-offs. Tijdens het eerste onderlinge duel van dit seizoen bleek de thuisploeg echter duidelijk een maatje te groot. Van quitte af aan nam de van Stralen-equipe het initiatief om dat niet meer uit handen te geven. Nadat men al drie keer paal en lat had geraakt wist Chantal Hendriksen na vijf minuten de score te openen en deze score werd vanuit een strafschop verdubbeld door Amy Visser.

Kort na de rust was het eenzijdige duel feitelijk al beslist toen Simone Hand de 3-0 tegen de touwen schoot. FC Marlène kon wat gas terugnemen, maar verloor nooit de grip op de wedstrijd. Keepster Jacky Reus kon zodoende voor de derde keer dit seizoen de nul houden en in de slotfase sloeg de thuisploeg nog driemaal toe. Zowel Hendriksen als Hand maakten een tweede treffer en tussendoor deed ook Mila Wittebrood nog een duit in het zakje.

Met vijf gewonnen wedstrijden en een doelsaldo van 30-4 is FC Marlène zodoende voorlopig ongenaakbaar. Komende vrijdag wacht echter de volgende testcase als men op bezoek gaat bij regerend landskampioen Drs. Vijfje in Groningen.