HEERHUGOWAARD - Na het winnen van de landstitel en de KNVB-beker komt de Supercup voorlopig nog niet in de prijzenkast van de vrouwen van FC Marlène. De Heerhugowaardse zaalvoetbalsters verloren vrijdagavond, na verlenging, met 1-4 van Os Lusitanos.


De Amsterdamse ploeg bleek de laatste jaren al vaker een angstgegner voor FC Marlène, al ging dat tijdens de laatste bekerfinale niet op toen de Heerhugowaarders glansrijk wonnen. Met de nieuwe coach Mo Bouchibti op de bank lukte het tijdens de seizoensopening echter niet om het verschil te maken. Het duel kwam maar moeilijk op gang, leverde in de eerste helft weinig kansen op, en gescoord werd er dan ook niet.

Dat veranderde na de rust toen Juul van der Kolk namens de thuisploeg de score opende. Deze voorsprong was echter van korte duur want al snel maakte Kim van Velzen gelijk. Met Sanne Brand als meevoetballende keepster hoopte FC Marlène in de reguliere tijd de winst nog af te dwingen, maar het bleef gelijk en dat betekende verlengen.

De beslissing viel uiteindelijk in de tweede helft van die verlenging. Na balverlies kon aanvoerster Gilliane Louwaars de bal in het lege doel schieten warana de thuisploeg nog meer risico's nam. Os Lusitanos profiteerde optimaal van de ontstane ruimte en door twee treffers van Kelly Hollak ging de Supercup mee naar Amsterdam.

Voor FC Marlène begint de competitie komende vrijdag 8 september met een uitduel bij promovendus ZVV Middelburg.