GORINCHEM - In de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft FC Marlène goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie. De ploeg van coach Dick van Stralen kende op bezoek bij ZVG Cagemax een moeizaam begin, maar won uiteindlijk overtuigend met 1-5.

Na een aftastend begin kwam de Heerhugowaardse ploeg halverwege de eerste helft op achterstand toen aanvoerster Sanne Brand ongelukkig haar eigen keepster Jacky reus passeerde. Aan de hand van de uitblinkende Chantal Hendriksen herstelde FC Marlène de orde nog voor de rust. De ervaren speelster zorgde zelf voor de gelijkmaker en stond aan de basis van een treffer van Simone Hand en een eigen doelpunt.

Ook na de rust kreeg de thuisploeg maar moeilijk grip op Hendriksen die opnieuw Hand liet scoren en zelf na een vlot lopende aanval voor een 1-5 eindstand wist te zorgen. FC Marlène kan komende woensdag de koppositie pakken in de eredivisie als men het inhaalduel bij Futsal Rotterdam weet te winnen.