HEERHUGOWAARD - De teruggekeerde zaalvoetbalkraker tussen FC Marlène en FCK De Hommel heeft helaas niet het spektakel opgeleverd waar van tevoren op gehoopt werd. Een snel doelpunt van Tevfik Ceyar bleek uiteindelijk genoeg voor de zege voor de gasten uit Den Bosch.

Voor het eerste dit seizoen kon coach Carlo van der Waals over een vrijwel fitte selectie beschikken buiten de al langer geblesseerde Stefan Dol. Toch wist zijn team nimmer een vuist te maken tegen de promovendus die na twee jaar afwezigheid weer terug is in de eredivisie. Wisten beide teams in het verleden al heel wat spectaculaire potjes tegen elkaar uit te vechten daar was het vrijdagavond allemaal niet best in De Waardergolf.

Na de snelle openingstreffer van Ceyar die na vijf minuten de bal hard achter keeper Peter Rozenbeek schoot was er aan beide kanten te weinig scherpte voor de goal. Het feit dat Rozenbeek samen met zijn collega aan de andere kant, Ian Willems, de uitblinkers in de wedstrijd waren zegt wat dat betreft genoeg.

Met zeven punten uit zes duels en een achtste plaats in de stand moet de Heerhugowaardse formatie dus nog even pas op de plaats maken. In de strijd om het halen van de felbegeerde play-offs wacht volgende week zaterdag een nieuwe concurrent als men op bezoek gaat bij FC Eindhoven.