DEN BURG - FC Marlène heeft zaterdagavond een eenvoudige zege weten te behalen op Texel '94. De ploeg van coach Jeroen de Groot versloeg de eilandbewoners met 2-7.

De Heerhugowaarders kwamen nooit echt in gevaar en al kort na de aftrap opende Colin Kamp de score voor de gasten. Yorgo Helleman zorgde voor de gelijkmaker, maar daarna lag het initiatief voornamelijk bij FC Marlène dat echter enkele malen stuitte op de prima keepende Bob Grisnigt. Toch moest hij voor de rust nog tweemaal capituleren. Eerst bij een droge, harde knal van Younes Daari en vervolgens was Mo Darri het eindpunt van een goede aanval.

In de tweede helft besliste FC Marlène het duel heel rap toen Stefan Dol de 1-4 liet aantekenen. Darri en Dol lieten vervolgens nog hun tweede van de avond aantekenen en tussendoor deed ook Kevin van Londen nog een duit in het zakje. met de ruime voorsprong op zak durfde De Groot het aan om de jonge doelman Mika Spigt te laten debuteren. Dit deed hij zeer verdienstelijk al schoot Patrick Nieboer nog wel de eindstand op het bord: 2-7.

FC Marlène staat na drie wedstrijden op zes punten en speelt komende vrijdag thuis in Sporthal Waardergolf tegen AGOVV.