AMSTERDAM - FC Marlène VR1 is nog één zege verwijderd van prolongatie van de landstitel. Tijdens de eerste finalewedstrijd in een 'best-of-three' tegen Os Lusitanos won de Heerhugowaardse formatie van trainer/coach Mo Bouchibti na het nemen van strafschoppen.


Dat op zich was al goed voor het moraal van FC Marlène want tijdens de recente finale om de KNVB-beker waren de Amstedammers nog de beste in het nemen van strafschoppen nadat FC Marlène vlak voor tijd een comfortabele voorsprong had weggegeven. Ditmaal was de overwinning meer dan verdiend, want hoewel er geen doelpunten vielen in de reguliere speeltijd en verlenging mochten de gasten de meeste aanspraak maken op de zege. FC Marlène, zonder de vorige week geblesserde geraakte Kyara de Bruin, maar met Chantal Hendriksen die na ruim een jaar blessureleed haar rentree maakte, had voortdurend een overwicht en zowel in de eerste helft als na de rust stond de paal geluk in de weg bij pogingen van aanvoerster Sanne Brand en Simone Hand. Daarnaast bleek keepster Anna Reitsma net als in de bekerfinale de uitblinkster aan Amsterdamse zijde.

Het was echter haar collega-keepster Jacky Reus die de hoofdrol voor zich zou opeisen. De Marlène-goalie keerde de strafschoppen van Jennifer Oliveira en Kim van Velzen en omdat Aaike Verschoor, Amy Visser en Simone Hand wel raak schoten kwamen de gasten op 0-3. Het werd echter toch weer spannend toen Hendriksen en Brand misten en Marlous Pieëte, Daniëlle Kortlever en Gilanne Louwaars de stand in de serie op 3-3 brachten. De jonge Asmae Nabili zorgde voor een herniuwde voorsprong en vervolgens wist Reus het duel te beslissen door Lotte Hopman van het scoren af te houden.

Door de winst kan FC Marlène komende vrijdag 31 mei in Sporthal Waardergolf de landtitel prolongeren. Mocht Os Lusitanos echter winnen dan volgt er nog een derde wedstrijd, eveneens in Heerhugowaard.