EINDHOVEN – Het Heerhugowaardse FC Marlène heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een overwinning. Op bezoek bij laagvlieger ZVV Eindhoven won het na een 1-3 ruststand met 1-5.

‘Het was een rommelige en harde partij’, zei Peter Rozenbeek na afloop. In het duel tegen ZVV Eindhoven had Marlène een paar prima aanvallen in beginfase. Ilias Bouzit scoorde uit een penalty en vervolgens uit een vrije trap waardoor de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing op een 0-2 voorsprong kwam. ‘Vervolgens was er een rommelige fase waarin Eindhoven een treffer maakte en wij een beetje het hoofd verloren. Wij hebben ons herpakt’, vervolgde de doelman. Vlak voor rust maakte Ismael Hamdaoui de 1-3.

Na rust duurde het even voor de Heerhugowaarders op gang kwamen. ‘Al werden we geholpen door een eigen doelpunt’, zei Rozenbeek. ‘Vooral Bouzit en Jordy (Cretier, red.) speelden prima. Nigel (Wijdenbosch, red.) was vaak een plaag voor de defensie. Een harde charge op hem betekende de tweede rode kaart.’ In het eerste bedrijf had de gastheer immers ook al een rode kaart gekregen. Bij de vijfde treffer, die op naam kwam van Bouzit, was jongeling Nial Raben de aangever. ‘Het is goed dat we hebben gewonnen, we gaan met een prima score de winterstop in.’

Met een tweede plek ligt Marlène op koers voor een plek in de play-offs. Op vrijdag 18 januari hervat de ploeg de competitie met een thuiswedstrijd tegen ASV Lebo.

HZV/Het Vennewater – FC Marlène (2) 3-0
In tegenstelling tot de hoofdmacht beleefde het tweede team van FC Marlène een teleurstellende avond. Op bezoek bij HZV/Het Vennewater verloor de ploeg met 3-0. ‘Zij speelden met een kleine handbalverdediging en wij konden geen kansen creëren’, aldus Carlo van der Waals. Na een 0-0 ruststand kwam de thuisploeg in de tweede helft op voorsprong. Nadat Melvin Habets rood kreeg liep de ploeg uit Heiloo uit naar 3-0. ‘Er was wederom geen beleving. Niemand die wat durfde te forceren.’