VOLENDAM – FC Marlène behaalde in de voorlaatste competitiewedstrijd van 2018 een positief resultaat. De Heerhugowaarders wonnen met een ruim verschil van ZVV Volendam, 3-8.

In Volendam behaalde FC Marlène een ruime zege, al was de start niet zoals gehoopt. ‘We begonnen slap’, zei Jordy Cretier. Via Michael Tol opende ZVV Volendam de score. ‘Die achterstand kwam door niet goed te verdedigen en we lieten heel makkelijk onze man lopen.’

Nadat Ilias Bouzit voor de gelijkmaker had gezorgd kwamen de Volendammers op 2-1. ‘Vanaf dat moment hebben we eigenlijk de wedstrijd gedomineerd en speelden we voetballend hun weg waardoor we uiteindelijk uitliepen’, vervolgde Cretier. Nog voor rust had FC Marlène een ruime voorsprong opgebouwd. Attaibi scoorde tweemaal, waarna Stefan Dol (geselecteerd voor een tweedaagse activiteit met het Nederlands team) en Hoessein Jabir voor een 2-5 ruststand zorgden. In het tweede bedrijf scoorde Bouzit, Dol en Nigel Wijdenbosch, terwijl ZVV Volendam via Daan Appel tegen scoorde.

Leekster Eagles – FC Marlène (2) 2-2
De reserves van FC Marlène behaalden op bezoek bij Leekster Eagles een knap punt. De ploeg van trainer/coach Carlo van der Waals speelde met 2-2 gelijk. Nadat het op een 1-0 achterstand kwam wist de ploeg via Aram Hakopov op gelijke hoogte te komen.

In het tweede bedrijf zorgde Thimo Schouwink voor de 1-2, waarna Leekster Eagles de stand weer gelijk trok. ‘In de laatste twee minuten speelde FC Marlène 2 door een rode kaart van de gastheer met een man meer. ‘Ik ben ontzettend trots op hoe mijn jongens hebben gespeeld. De beleving was er eindelijk en we hebben veerkracht getoond’, zei Van der Waals na afloop. ‘Absoluut een compliment voor mijn jongens.’