HOORN – In de kleedkamer heerste een uitgelaten sfeer. Begrijpelijk gezien de eclatante 0-8 overwinning die het behaalde op HV Veerhuys. De spanning in het duel met FC Marlène was na zeven minuten al ver te zoeken. In de tweede helft konden de Heerhugowaarders verder uitlopen, 0-8.

Na afloop verliet Peter Rozenbeek met een grote glimlach de kleedkamer. ,,Ik zie hele mooie dingen gebeuren. Dat zagen we wel vaker op trainingen, maar nu komt het er eindelijk eens uit in een wedstrijd na een slechte serie waarin we als ploeg door een diep dal zijn gegaan, maar als je er goed van leert dan kun je ook goede dingen neerzetten. Zoals vanavond” zei de sluitpost na afloop.

Gezien de ranglijst was de favorietenrol voor de Hoornse ploeg. Na zes minuten zal niemand meer hebben gedacht aan de stand. FC Marlène stond toen al op een 0-4 voorsprong. Via Nigel Wijdenbosch, Stefan Dol, een eigen doelpunt en Jeroen Kossen kwam die ruime voorsprong tot stand. Het zorgde ervoor dat Veerhuys al na vijf minuten een vijfde veldspeler inbracht. Dat bleek echter geen succes, aangezien na Kossen ook Wijdenbosch van eigen helft kon scoren. Halverwege leek het duel al beslist in Heerhugowaards voordeel. Via Mark Zwagerman kreeg de thuisploeg wel kansen, maar telkens wist Peter Rozenbeek zijn doel schoon te houden.

Het zorgde ervoor dat Veerhuys na rust moesten hopen op een wonder. Maar het wilde niet bij de ploeg van coach Antoine Gooyers. Zo werden passes over de zijlijn gewerkt, en bleven de grote kansen uit.

Door Cretier (intikker), Akaazoun (open doel) en Wijdenbosch (solo) kon de Waardse formatie uitlopen naar de 0-8 overwinning. ,,Het is natuurlijk een enorme opsteker dat je binnen een minuut op 0-1 komt. Vorige week waren we dicht bij een punt, maar het kwaliteitsverschil met ‘t Knooppunt is groot. Vanavond was dat ook groot, maar dat kwam ook omdat Veerhuys een offday had. En wij gewoon heel goed in de wedstrijd zaten” aldus Rozenbeek. ,,Ik ben blij. Verliezen went nooit, maar winnen verveelt nooit”.