EINDHOVEN - FC Marlène heeft vrijdagavond zijn tweede nederlaag op rij geleden. Een week na de nederlaag tegen FCK De Hommel (3-5) ging men opnieuw onderuit tegen een Brabantse ploeg. FC Eindhoven was met 7-3 te sterk.

De Heerhugowaardse formatie van coach Carlo van der Waals begon nochtans goed in Eindhoven. Ondanks het feit dat voormalig Marlène-speler Zakaria Amrani de thuisploeg na vijf minuten op voorsprong bracht deed men de stand snel keren. Na een vlotte aanval zorgde Mo Attaibi op aangeven van Ilias Bouzit voor de gelijkmaker en even later wist FC Marlène op voorsprong te schieten.

De Heerhugowaarders kregen echter geen vertrouwen van de voorsprong, want de ploeg ging slordig spelen en maakte teveel foute keuzes waarvan FC Eindhoven optimaal profiteerde in de slotminuut van de eerste helft. Achtereenvolgens Jordany Martinus, Mouhzine Zenouali en Dennis van den Eijnden wisten zodoende voor een 4-2 ruststand te zorgen.

FC Marlène kwam de klap niet meer te boven en liep binnen vijf minuten tegen een nog hogere score aan door treffers van Ayoub Boukhari en opnieuw Amrani. Met een meevoetballende keeper probeerden de gasten nog wel de bakens te verzetten, maar men kreeg het deksel op de neus toen ook Martinus zijn tweede van de avond wist te maken. De eindstand werd uiteindelijk op 7-3 bepaald door Martin van Eeuwijk.

Komende vrijdag 9 oktober wacht FC Marlène opnieuw een uitwedstrijd als men op bezoek gaat bij het Egmondse White Stones.

Jong FC Marlène
In de vierde speelronde van de 1e Divisie wist Jong FC Marlène een punt te behalen op bezoek bij ONR in Roden. Na een 0-0 ruststand werd er in de tweede helft wel volop gescoord (4-4).