HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft vrijdagavond de eerste horde genomen van een zogenaamd "dubbelweekend". In het KNVB-bekertoernooi werd AGOVV met 4-3 verslagen. Komende zondag komt de equipe van Jeroen de Groot weer in actie. In competitieverband gaat men dan op bezoek bij ZVV Volendam.

Zo gemakkelijk als drie weken geleden, toen AGOVV in de competitie met 9-1 werd verslagen, ging het niet, maar dat was dan ook niet te verwachten. Door een schorsing en blessures was het team van De Groot behoorlijk gehavend en kon de coach niet beschikken over sterkhouders Mo Attaibi, Amir Molkârâi en Martin van Eeuwijk. Daarnaast begon keeper Majid Bahari ditmaal in de basis en Barry de Wit op de bank.

AGOVV kwam ook goed voor de dag want binnen een minuut had het de score al geopend via Ismar Maglajlic. Stefan Dol wist binnen vijf minuten gelijk te maken en bij die stand zou het ook tot de rust blijven.

In de tweede helft wist de thuisploeg het verschil te maken eerst na een mooie combinatie tussen Mo Darri met zijn neef Younes Daari waarbij eerstgenoemde doel trof. Halverwege anticipeerde Colin Kamp op een verre uitgooi van de inmiddels ingevallen Barry de Wit en zorgde voor de 3-1. AGOVV nam in de laatste vijf minuten risico met een meevoetballende keeper, maar het was FC Marlène dat hier als eerst van profiteerde via Stefan Dol. De vierde Heerhugowaardse bleek beslissend al deden de gasten in de uiterste slotfase nog wat terug. Dylan de Bruin, die vlak daarvoor ontsnapte aan rood na een grove charge op Dol, en Redouan Boundati bepaalden de eindstand op 4-3.

Na het bereiken van de volgende bekerronde mag FC Marlène zondag dus weer in competitieverband in actie komen. De uitwedstrijd tegen ZVV Volendam begint dan om 16.00 uur in Sporthal Opperdam en is gratis te bezoeken.