HEERHUGOWAARD - Op de 14e speeldag van het seizoen heeft FC Marlène zich eindelijk een plekje bij de eerste vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft aan deelname aan de play-offs, weten te bemachtigen. De equipe van Carlo van der Waals deed dit door in eigen huis koploper ASV Lebo met 6-4 te verslaan.

Een terechte zege, want na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de verleden week overleden vrijwilliger Peter Schouten oogde de thuisploeg vanaf de aftrap gretig en getergd om tegen de Amsterdamse koploper een goed resultaat neer te zetten. De blauw-witten kenden dan ook een bliksemstart waarin Ilias Bouzit binnen drie minuten tweemaal wist te scoren. Eerst met een mooie stiftje over keeper De Wit en vervolgens kon hij de 2-0 binnen lopen na een knappe voorzet van Stefan Dol.

Door een vrije trap van Youssef Makraou kwamen de gasten terug in de wedstrijd, maar FC Marlène maakte snel duidelijk wat de bedoelingen waren via twee fraaie treffers van Ismail Ouaddouh. Met name de laatste, een streep in de kruising, was er één om in te lijsten. Op slag van rust kwam Lebo nog wel iets dichterbij toen Madi scoorde na balverlies van Bouzit.

In de tweede helft bleef deze stand lang staan, maar halverwege viel de beslissing toen Mo Attaibi het eindpunt was van een vloeiende aanval: 5-2. Lebo-coach El Morabiti probeerde nog wat te forceren door met een meevoetballende keeper te gaan spelen, maar dit pakte verkeerd uit. Man van de wedstrijd Bouzit kon namelijk vanaf eigen helft de bal in het doel schieten en hiermee was de terechte zege voor de thuisploeg een feit. Daar konden ook twee late Amsterdamse treffers niets meer aan af doen: 6-4.

Coach Van der Waals was na afloop opgetogen. 'Voor de wedstrijd voelde ik al aan dat er iets moois stond te gebeuren, want al die gasten stonden op scherp in de kleedkamer. Dat hebben zij meer dan waargemaakt, en ik ben dan ook heel blij met het spel en het resultaat." Die scherpte zal ook in de komende weken nodig zijn, want na de wedstrijd van volgende week bij TPP/Feyenoord volgen drie wedstrijden op rij tegen directe concurrenten (Hovocubo, FC Eindhoven en FCK de Hommel) in de strijd om de play-offs.

Jong FC Marlène
Ook de beloften van FC Marlène behaalden de volle winst en toonden tegen het hoog geklasseerde Zeemacht aan uitstekende reeks bezig te zijn. De ploeg van coach Raoel Polnaja behaalde tegen de Helderse formatie de vierde zege in de laatste vijf duels, en daar viel niets op af te dingen. De thuisploeg was vanaf de eerste minuut de betere, maar keek na een kwartier toch tegen een achterstand aan. Na een 1-1 ruststand kwam Zeemacht opnieuw op voorsprong, maar deze was binnen een minuut teniet gedaan, met name door een bijzonder fraaie treffer van Felix Verhaar, die met een verwoestend schot het sein gaf voor een uiteindelijke meer dan terechte 5-2 overwinning.

Foto's: DP Sportfotografie