EINDHOVEN – FC Marlène heeft op bezoek bij FC Eindhoven de volle buit weten te pakken. De Heerhugowaarders zagen een opgebouwde voorsprong verdwijnen, maar een tien meter trap gaf de ploeg dé kans om de winst te behalen. Ismael Hamdaoui bracht zijn team de zege, 4-5.

Twee clubs met een grote historie, het is de omschrijving die past bij het treffen tussen FC Eindhoven en FC Marlène. De huidige situatie is echter anders dan dat de voorgaande seizoenen. Beiden ploegen staan na jaren play-offs voetbal immers in het rechter rijtje en vergaarde respectievelijk zeven en acht punten. “Het voelt een beetje vreemd om op deze manier tegen hen te strijden” aldus Rozenbeek. “ We staan er beiden niet goed voor en moeten ons dit seizoen ontwikkelen. De selecties zijn minder breed dan voorheen en hebben veel jonge talentvolle spelers. Toch voel je de atmosfeer van twee oude rivalen, en dat is mooi” vervolgt de doelman.

Beiden ploegen wisten het duel doelpuntrijk te laten eindigen, al zal FC Marlène de enige zijn die tevreden zal kijken naar de eindstand. Rozenbeek: “We winnen gezien de tweede helft dik verdiend. We laten Eindhoven alleen lang in ‘leven’, en geven twee doelpunten slordig weg. Maar de 4-5 was uiteindelijk terecht gezien de kansenverhouding”. In de slotminuut kreeg Marlène de uitgelezen mogelijkheid om de winst alsnog naar zich toe te trekken, toen Ismael Hamdaoui mocht aanleggen voor een tien meter trap. “Het zegt ook iets over de klasse van ‘Issy’ dat hij kalm blijft bij die tien meter” vervolgt de sluitpost.

Voordat Hamdaoui de winnende treffer werd gemaakt, gebeurde er genoeg in het ‘Indoor sportcentrum’ in Eindhoven. Toch duurde het vrij lang voor de productie op gang kwam. Na een kwartier werd de score pas geopend. Het doelpunt, wat werd gemaakt door Jorg van Galen, betekende echter wel een begin van een doelpuntrijke fase. Via Jeroen Kossen en Jordy Cretier bogen de Heerhugowaarders de stand om, maar zagen van Galen in de twintigste minuut de 2-2 maken.

Na rust pakte FC Marlène het sterk op. De ploeg wist via Nigel Wijdenbosch een nieuwe voorsprong in te nemen, en wist deze via Danny Havermans uit te breiden naar 2-4. Toch kon de thuisploeg terugkomen in de wedstrijd.

Weggevaagd
In één minuut tijd wist FC Eindhoven terug te komen in de wedstrijd. Nadat Oualid Saadouni in de 36e minuut voor de 3-4 zorgde, besloot doelman Ian Willems zijn doel te verlaten, om richting het vijandige doel te stormen. Zijn keuze viel goed uit, aangezien hij zelf de gelijkmaker binnenschoot. Via Hamdaoui pakte Marlène veertig seconden voor tijd alsnog de overwinning.

Na de bekerzege op ASV LEBO, is de overwinning tegen de Eindhovenaren de tweede op rij. “We bekijken het nu per wedstrijd. We moeten eerst maar een paar keer in de competitie de punten pakken, dan ga ik pas van een ‘stijgende lijn spreken” aldus Rozenbeek. “Nu is bescheidenheid meer op zijn plaats”.

FC Eindhoven – FC Marlène 4-5 (2-2)
16. 1-0 Jorg van Galen
17. 1-1 Jeroen Kossen
18. 1-2 Jordy Cretier
20. 2-2 Jorg van Galen
22. 2-3 Nigel Wijdenbosch
26. 2-4 Danny Havermans
36. 3-4 Oualid Saadouni
36. 4-4 Ian Willems
40. 4-5 Ismael Hamdaoui