GOUDA – In de laatste speelronde heeft FC Marlène zich verzekerd van lijfsbehoud. Op bezoek bij het al gedegradeerde GZV Watergras lag een overwinning in de lijn der verwachting. De Heerhugowaarders wisten de punten ook te behalen, 2-5.

Veertig seconden voor tijd werd Jeroen Kossen getrakteerd op een publiekswissel. De speler maakte onlangs bekend na vijftien jaar te stoppen bij FC Marlène waardoor het duel tegen GZV Watergras zijn laatste was. “Exemplarisch voor het seizoen werden goede fases afgewisseld met mindere”, zei Peter Rozenbeek na afloop. “We kenden een flitsende start en stonden al snel op een 0-3 voorsprong.”

Op aangeven van Jeroen Kossen wist Nigel Wijdenbosch de score te openen. In Gouda maakte Aram Hakopov de 0-2 waarna een eigen doelpunt de derde treffer van de Heerhugowaarders betekende. Nog voor rust kwam Watergras echter terug tot 2-3.

“Na de pauze was het matig. We scoorden nog, maar dat was het dan ook”, aldus Rozenbeek die zijn teamgenoot Stefan Dol een fraaie treffer wist te maken. Het slotakkoord was voor Wijdenbosch. “Het was een zakelijke winst, dat moest. We zijn nu veilig en we moeten dit seizoen snel achter ons laten.” vervolgde de keeper.

Na afloop ging de aandacht naar Jeroen Kossen die afscheid nam. Rozenbeek: “Jeroen is een sieraad voor de sport en een clubman in hart en nieren. Onze Iniesta.”