HOORN – In een goed gevulde sporthal ‘de Opgang’ heeft Hovocubo in een matige derby weten te winnen van FC Marlène. In de laatste fase pakte de Hoornse ploeg de voorsprong, wat een bevrijding was en uiteindelijk een keurige zege opleverde, 3-0.

Met een flink versterkt Hovocubo, waar Amir Molkarai weer meespeelde, en een FC Marlène dat gebrand was op een positief resultaat mocht er wel wat verwacht worden van de Noord-Hollandse derby. Voor de mensen die met die instelling plaats namen op de tribune, zou het een ietwat teleurstellende avond worden. “Het was van beiden kanten niet goed” erkende Amir Molkarai. “Wel was er veel duelkracht en ging het spel op en neer”.

Ondanks dat het een weinig enerverende wedstrijd was, kregen beiden ploegen wel degelijk mogelijkheden tot scoren. Namens de Heerhugowaarders wisten Hakopov en Wijdenbosch gevaarlijk richting het Hovocubo doel te stormen, maar Dave Stet bleek een heuse sta-in-de-weg. Namens de Hoornse ploeg wist Yoshua St. Juste na een prachtige actie op de achterlijn Younes Makraou aan te spelen, maar zijn inzet leverde geen treffer op. Het meest spannendste moment kwam in de veertiende minuut voor het doel voor Peter Rozenbeek, doelman bij Marlène. Zowel Velseboer, St. Juste als Molkarai wisten achtereenvolgens echter niet te scoren.

Bevrijding
In de laatste tien minuten wist Hovocubo toch de wedstrijd open te breken. Op aangeven van Mats Velseboer wist Yoshua St. Juste de bal in het doel van de Heerhugowaarders te schieten, waardoor de ‘hatelijke’ nul van het scorebord verdween. De bezoekers moesten enkele minuten later wederom een treffer incasseren. Met een hard schot in het dak van het doel gaf Kevin Tromp de gastheren meer lucht. “We beslissen het duel op wilskracht in de tweede helft en de drie punten zijn uiteindelijk het belangrijkste” stelt Molkarai. “De uitslag is misschien wel wat geflatteerd, maar of het nu 2-0 of 3-0 wordt maakt niet veel uit”. De aanvoerder was met een fraaie uithaal zelf verantwoordelijk voor de 3-0. “Deze treffer was alleen voor de statistieken. Het was belangrijk dat we zouden winnen, en dat hebben we gedaan”.

Vanaf de kant zag Sander van Dijk ook hoe zijn ploeg de zege naar zich toe trok. “Marlène zit in de hoek waar de klappen vallen, hebben weinig geluk. Daar hebben wij optimaal van geprofiteerd”. Toch zag ook de coach dat het spel niet altijd even goed was. “Ik denk dat het met meerdere dingen te maken heeft. Intern weten we de oorzaken waardoor het soms minder fris en fruitig was. Op basis van deze wedstrijd hebben we een goed resultaat neergezet. Andere jaren konden we het met problemen niet over de streep trekken, en dat lukte nu wel” blikte van Dijk terug.

Ondanks het spel stapte Hovocubo tevreden van het veld door de 3-0 overwinning. Bij de bezoekers was er logischerwijs minder reden tot vreugde. “Klopt, er valt weinig te genieten. Het was geen topwedstrijd, en geen derby zoals je normaal kan verwachten” aldus Danny Havermans, één van de vele spelers die dit seizoen definitief bij het eerste team speelt. “Je ziet in het begin toch dat je goed begint, maar je maakt het jezelf moeilijk door kansen niet af te maken”baalt Havermans.

Hovocubo – FC Marlène 3-0 (0-0)
30. 1-0 Yoshua St. Juste
34. 2-0 Kevin Tromp
40. 3-0 Amir Molkarai