HEERHUGOWAARD – HV Veerhuys heeft op bezoek bij FC Marlène een 3-5 overwinning geboekt. De Hoornse ploeg begon gretig en was de terechte winnaar.

HV Veerhuys kwam al in de eerste minuut op voorsprong. Mo Darri schoot een vrije trap laag over de grond achter Peter Rozenbeek waardoor de Hoornse ploeg een 0-1 voorsprong innam. Voor de ploeg van coach Antoine Gooyers was het ongetwijfeld een geweldig begin. Na de openingstreffer bleef Veerhuys gretig, terwijl de Heerhugowaarders wat slap begonnen. “Ik denk dat we vandaag slap begonnen en dan loop je achter de feiten aan” blikt Ismael Hamdaoui terug.

In de achtste minuut vergrootte de thuisploeg zelf de zorgen. Doelman Peter Rozenbeek kwam ver uit zijn doel, maar Jorg Ooievaar wist hem de bal af te pakken en raak te schieten. De ploeg kwam enkele minuten later goed weg toen Odi Nimako de paal raakte. Nog voor rust kwam Marlène terug in de wedstrijd. Stefan Dol bracht met de punt van de schoen de 1-2 op het scorebord.

Daari
Met een 1-2 ruststand was het duidelijk dat het in het tweede bedrijf alle kanten op kon. Vier minuten na rust kon Danny Havermans in tweede instantie raak schieten. Hierna was het Veerhuys dat de overhand had. Een belangrijke rol daarin was voor Younes Daari. Na een mooie passeerbeweging verschalkte hij Peter Rozenbeek. Hierna zette hij Mukhtar Suleiman voor een leeg doel waarmee de 2-4 een feit was. Halverwege de tweede helft besliste Veerhuys het duel. Op aangeven van Mo Darri was het Younes Daari die de bal vanuit de lucht op fraaie wijze binnenschoot. Na meerdere gelen kaarten, en de 3-5 van Hamdaoui eindigde het duel dus in een overwinning voor de bezoekers uit Hoorn.

“Ik denk dat wij nog heel veel moeten leren, maar ik verwacht dat het uiteindelijk goedkomt. Al hoop ik niet dat het te laat is” aldus Hamdaoui die bij de 2-5 wel het gevoel had het duel gespeeld was. “We kregen na 2-3 nog kansen via mijzelf en Cretier, maar dan scoren ze 2-4 en 2-5. Dan is het klaar. We scoren nog wel de derde treffer, maar veel te laat”. Bij de Hoornse ploeg waren er dus vele lachende gezichten, en een hoop tevredenheid. “Zeer terecht, met zijn alle gestreden” blikt Younes Daari terug. “We hebben het Marlène echt moeilijk kunnen maken. Negen punten, we gaan de goede kant op. We doen het met zijn allen”.

Daari was met twee doelpunten en een voorzet een belangrijke schakel in de Hoornse ploeg. “Ik zat lekker in de wedstrijd, goed in de duels. Na mijn eerste doelpunt kreeg ik meer zelfvertrouwen. Daarna een uitstekende bal van Mo Darri die er lekker inging” waarmee Daari doelt op de beslissende 2-5. “

Nogmaals, we hebben het gewoon uitstekend gedaan met het team. Dus gewoon perfect om hier te winnen bij Marlène.