HEERHUGOWAARD - Reeds voor de derde keer zet Jaimy Visser haar zaalvoetbalcarrière voort in Heerhugowaard. De 27-jarige Schagense zal komend seizoen uitkomen in het blauw-wit van FC Marlène.


Visser was één van de speelsters die er vanaf het begin bij was toen Reiger Boys in 2015 met een vrouwenzaalvoetbalteam de Eredivisie in ging. Aangezien zij op dat moment ook op het veld voor Reiger Boys speelde was de nieuwe uitdaging een logische keuze. Een jaar later kreeg zij echter de kans om ook op het veld op eredivisieniveau te spelen en dus maakte zij het laatste jaar van Telstar mee om vervolgens voor VV Alkmaar uit te komen.

In 2018 keerde Visser terug bij de zaalvoetbaltak van Reiger Boys en koos zij op het veld voor VV Winkel. Met laatstgenoemde ploeg wist zij direct de titel in de 2e klasse te veroveren. Omdat ze in de zaal toch aan een nieuwe uitdaging toe was koos ze aan het begin van dit seizoen voor het Amsterdamse Os Lusitanos, om na de zomer terug te keren in Heerhugowaard waar zoals bekend FC Marlène de zaalvoetbalafdeling van Reiger Boys zal overnemen.

Content
Visser is zelf content met haar terugkeer: 'Afgelopen seizoen had ik de keuze gemaakt om in Amsterdam te voetballen. Ik ben al jaren bekend bij Reiger Boys en was nieuwsgierig naar een nieuwe club. Ondanks dat ik het daar naar mijn zin heb gehad en het seizoen abrupt is gestopt vanwege de coronamaatregelen, kijk ik er heel erg naar uit om terug te gaan naar Heerhugowaard. De meiden, de staf en de club heb ik erg gemist. Ik ben blij dat ik de overstap naar Marlène kan mee maken. Hopelijk mogen we snel beginnen met trainen. Ik kijk er heel erg naar uit om weer te beginnen en hoop op een mooi seizoen.'

Ervaring
Ook coach Monique van der Rijst is blij met de terugkeer van Visser. 'We hebben natuurlijk een hele jonge ploeg dus de ervaring van Jaimy is voor ons heel belangrijk'. Van der Rijst zag eerder al drie talenten die de veelgeprezen jeugdopleiding doorliepen terugkeren van een avontuur bij VV Alkmaar. Britt Buscher, Savana Hoffman en Lisa Noordeloos maken komend seizoen dan ook deel uit van de selectie van de eredivisionist. Ook Benthe Huijsman, voorheen Hovocubo en afgelopen seizoen Drachtster Boys, komt de selectie versterken. Daar tegenover staat het vertrek van Lisa Luiken die in de Verenigde Staten gaat studeren en voetballen.

'In principe hebben wij de selectie dan ook helemaal rond', aldus Van der Rijst. 'Je weet nooit of zich nog een buitenkansje aandient, maar we zijn en blijven een opleidingsclub en we gaan dan ook zeker geen speelsters halen die de doorstroming van onze vele talenten belemmeren.'