HEERHUGOWAARD – Hij was niet de man voor trucjes of twintig doelpunten, maar met zijn inzet en werklust was Jeroen Kossen van grote waarde voor de FC Marlène waarmee hij vele prijzen vierde. Na dit seizoen neemt de speler echter afscheid van de Heerhugowaardse zaalvoetbalvereniging.

In een hoekje van de kantine van de Waardergolf zit Jeroen Kossen. Het is tekenend voor de persoon Kossen die de schijnwerpers liever niet op hem gericht wil hebben. Praten over zijn besluit op te stoppen wil hij, maar het hoeft niet te uitgebreid. “Voor mijn vijfhonderdste wedstrijd (Januari jongstleden, red.) heb ik al veel aandacht gehad. Dat was voor mij al een soort afsluiting”, vertelt de 32 jarige speler. Destijds had hij de beslissing al genomen. “Eigenlijk heb ik dat voor dit seizoen al besloten. Ik kan het nu nog bijbenen en ik wil graag stoppen op het moment dat ik me nog goed voel.”

Op de vraag of de prestaties van dit seizoen hebben meegespeeld in zijn keuze reageert de zaalvoetballer stellig. “We wisten waar we aan begonnen dus dat heeft geen rol gespeeld. Ik ben bewust doorgegaan, ook om deze club te helpen.”

Supporter bij thuiswedstrijden
De speler weet al wat hij niet zal missen. “Zaalvoetbal is leuk, maar die verre uitwedstrijden went nooit.” Na dit seizoen zal Jeroen Kossen dan ook alleen bij thuiswedstrijden ‘zijn’ FC Marlène aanmoedigen. Verder neemt hij even afstand van het zaalvoetbal. “Misschien wil ik in de toekomst iets met jeugd van Marlène gaan doen, maar volgend seizoen ben ik supporter bij de thuiswedstrijden”, aldus Kossen die zich volgend seizoen weer gaat richten op het veldvoetbal. “Ik ga weer voetballen bij het eerste van Reiger Boys.” zegt Kossen die daardoor na één seizoen afwezigheid weer terugkeert in de selectie van de Heerhugowaardse derdeklasser.

Handhaven
Komende vrijdag maakt Jeroen Kossen voor de laatste keer zijn opwachting in de Waardergolf. Althans, als er gewonnen wordt van FC Eindhoven. Bij een overwinning is FC Marlène immers zeker van lijfsbehoud. “De wedstrijden tegen FC Eindhoven zijn altijd mooi. Dit seizoen zitten zij in hetzelfde schuitje als ons. Daarbij zou het mooi zijn als we het thuis kunnen afmaken”, doelt Kossen op de handhaving die bewerkstelligt kan worden. Wanneer er verloren wordt zal de ploeg zich in de laatste speelronde uit bij Watergras moeten zien te verzekeren van een langer verblijf in de vaderlandse Eredivisie. Al is Kossen niet bang voor degradatie. “Dat zie ik niet gebeuren nee. Wij horen thuis op dit niveau.”

Komende vrijdagavond neemt FC Marlène het in eigen huis op tegen FC Eindhoven. Jeroen Kossen sluit af met een voorspelling. “Met een kleine overwinning zou ik blij zijn.”