HEERHUGOWAARD - Het dubbelweekend in de Eredivisie zaalvoetbal heeft voor FC Marlène niet gebracht waar vooraf op gehoopt werd. In eigen huis ging de ploeg van trainer Iwan de Mees tegen twee Brabantse tegenstanders, FCK De Hommel en FC Eindhoven, onderuit.


Vrijdag begon de Heerhugowaardse eredivisionist nog hoopval aan het tweeluik toen het nieuwe tenue met de nieuwe hoofdsponsor werd gepresenteerd. FCK De Hommel drukte het jeugdige FC Marlène, dat slordig aan het duel begon, echter met de neus op de feiten. De gasten stonden al na tien minuten met 0-2 voor en wisten die score na de rust te verdubbelen. Nadat de thuisploeg via Amir Molkârâi en Sem Besseling wel iets dichterbij was gekomen leek het duel definitief verloren toen Colin Kamp bij een 2-5 stand een rode kaart kreeg wegens natrappen. Hoewel Charly van Leeuwen nog wel scoorde namens de thuisploeg ging men zodoende met 3-7 onderuit.

Ook tegen landskampioen FC Eindhoven was de start niet best want reeds na dertien seconden nam de ploeg uit de lichtstad middels Ayoub Boukhari een voorsprong. In tegenstelling tot vrijdag wist de thuisploeg echter nu wel de rug te rechten en in het vervolg uitstekend partij te geven. Kansen waren er over en weer, maar met twee uitstekende keepers, de jonge Mika Spigt van de thuisploeg en international Manuel Kuijk bij de gasten, werd er voor rust niet meer gescoord. FC Eindhoven was inmiddels de ervaren Said Bouzambou kwijt geraakt. Onder de ogen van scheidsrechter Koene maakte hij een slaande beweging naar de jonge Sem Besseling en kon met rood vertrekken.

Dat gebeurde na de rust wel en opnieuw was het FC Eindhoven dat scoorde. Dat was een klap voor FC Marlène dat met name via Steije Kee en Aiman Afouzar, die zowel voor als na de rust de paal raakte, wel de kansen kreeg. Dezelfde Afouzar wist vlak voor tijd nog wel de 1-2 te maken, maar in de spannende slotfase werd er niet meer gescoord en moest FC Marlène het dus doen met louter complimenten, maar geen punten.

FC Marlène, dat nu met zes punten uit vijf wedstrijden op een negende plaats staat, gaat komende vrijdag op bezoek bij de nummer drie in de stand, ZVV Eindhoven.

Foto's: DP Sportfotografie