HEERHUGOWAARD - Peter Rozenbeek, de ervaren doelman van het Heerhugowaardse FC Marlène, is afgelopen maandag gehuldigd voor het feit dat hij 75 interlands heeft gespeeld voor het Nederlands zaalvoetbalteam. Reeds in januari speelde Rozenbeek voor de 75e keer in Oranje tijdens de oefenwedstrijd met Rusland. Afgelopen week oefende Nederland in Almere tegen België en tijdens dat tweeluik werd de keeper door de KNVB geëerd met een schaal.

Vlak voor de aftrap van het eerste oefenduel kreeg de 37-jarige Rozenbeek de schaal overhandigd door KNVB-manager Hans Schelling. Dezelfde avond nog speelde Rozenbeek nog zijn 76e interland toen Oranje in het Topsportcentrum van Almere met 6-3 te sterk was voor België. Ook op dinsdagavond tijdens het tweede duel kwam Rozenbeek in actie al ging die wedstrijd tegen de zuiderburen verloren (2-3).
De oefenwedstrijden tegen België waren ter voorbereiding op het EK-kwalificatietoernooi dat begin april van start gaat in Tblisi te Georgië. Oranje kan zich daar gaan plaatsen voor het Europees Kampioenschap van 2018 in Slovenië.