DAMWOUDE - Er staat op het moment geen maat op de vrouwenploeg van FC Marlène dat net als een week eerder een concurrent in de eredivisie zaalvoetbal met ruime cijfers wist te verslaan. In Friesland scoorde de ploeg tegen ZV Libertas van trainer Mo Bouchibti liefst achtmaal.


De 0-8 in Damwoude was zelfs een zwakke afspiegeling van het grote aantal kansen dat de Heerhugowaardse formatie kreeg, want net als een week eerder tegen ZVG Cagemax (5-0) werd ook nog diverse malen paal en lat geraakt. De vrouw van de wedstrijd was ditmaal de jonge Asmae Nabili (foto), één van de speelsters uit de geroemde jeugdopleiding van FC Marlène. Met twee treffers voor de rust en twee na de pauze nam zij de helft van de productie voor haar rekening. De overige doelpunten kwamen op naam van Amy Visser, Niekie Pellens en Aaike Verschoor en er was nog een eigen doelpunt.

Ondanks de nodige blessures blijft het ongeslagen FC Marlèene zodoende koploper met vier punten voorsprong op concurrent Os Lusitanos. Komende vrijdag speelt de Bouchibti-equipe in Sporthal Waardergolf een thuiswedstrijd tegen het Helderse Zeemacht.