HEERHUGOWAARD - Met veel trots presenteert FC Marlène Mo Bouchibti als nieuwe hoofdtrainer van de FC Marlène Vrouwen. Bouchibti komt over van HV Veerhuys.


De 62-jarige Heerhugowaarder is een grote naam in het zaalvoetbal. De afgelopen jaren was Bouchibti actief in de Eredivisie mannen als trainer van onder meer ASV Lebo, VNS United en Veerhuys. Daarnaast was Bouchibti in het verleden trainer van diverse zaalvoetbalselecties van KNVB district West 1.

Met de komst van Mo Bouchibti neemt de vrouwenafdeling afscheid van Dick van Stralen. "Dick vervulde die rol het afgelopen seizoen tot ieders tevredenheid, met de TOTO KNVB beker en de landstitel als resultaat. Wij bedanken Dick hartelijk voor zijn inzet het afgelopen seizoen", aldus het bestuur van FC Marlène. Van Stralen blijft overigens wel voor de club behouden, want wordt assistent van Iwan de Mees bij de herenselectie.

De FC Marlène Vrouwen proberen een verdere professionaliseringsslag binnen het vrouwenzaalvoetbal te maken. Na de winst van de TOTO KNVB beker en de landstitel kijkt de club naar verdere groei van de organisatie. Afgelopen week presenteerde de ploeg ook al de Braziliaanse keeperstrainer Edson Barreto.

De eerste grote wedstrijd voor Mo Bouchibti en de FC Marlène Vrouwen staat vrijdag 1 september op het programma. Er wordt dan thuis gespeeld voor de Supercup.