HEERHUGOWAARD - Er is een eind gekomen aan de imposante carrière van Peter Rozenbeek. De doelman van FC Marlène maakte hedenmorgen bekend per direct te zullen stoppen met zaalvoetbal. De ex-international maakte al sinds 1997 deel uit van de selectie van de Heerhugowaardse zaalvoetbalvereniging.


Met FC Marlène behaalde hij grote successen zoals drie landstitels en zeven maalwinst in de KNVB-beker. Daarnaast kwam Rozenbeek 85 maal uit voor Oranje. In februari 2018 speelde hij zijn laatste interland.

De keeper maakte het besluit vanmorgen zelf via zijn Facebookpagina bekend:

"Het is mooi geweest. Ik stop. Het was een verschrikkelijk moeilijk besluit. Vanaf dat ik kan lopen, is er altijd een bal bij me in de buurt en ik kan me niks mooiers voorstellen dan na de zomerstop weer als eerste de sporthal te betreden. Maar zelfs ik moet er een keer aan geloven. Ik word 41 in juni en het is gewoon tijd voor iets nieuws. Vanaf 1997 sta ik onder de lat bij FC Marlène. Ik heb avonturen meegemaakt die zijn weerga niet kennen. Daar ben ik dankbaar voor en trots op. Wie kan nu zeggen dat hij vanaf de derde klasse met een club meegroeit tot Champions Leagueniveau. Het zaalvoetbal heeft me over de hele wereld gebracht. Terugkijkend is dat bijna onwerkelijk. Ik ga het missen.

Mijn dank gaat uit naar de sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt, mijn grote waardering naar de vrijwilligers die zich ieder seizoen weer belangeloos inzetten. Een diepe buiging gaat uit naar het bestuur van het eerste uur: Jan Noordeloos, Ad Molenaar, Kenneth Goudmijn, Jeroen Wester, Jos Vriend en Huib Lagerweij. Wat een werk hebben jullie verzet. Jullie zien me terug bij de club, in welke vorm, dat zien we nog wel.

Tot slot, hoop ik dat het jullie allemaal goed gaat in deze rare tijd. Let een beetje op elkaar."