HEERHUGOWAARD – Coach Carlo van der Waals was niet bepaald tevreden over hetgeen dat zijn ploeg had laten zien. Voor rust tenminste. De beleving ontbrak bij de reserves van FC Marlène. In de laatste fase kwam het nog wel terug, maar een nederlaag kon tegen Scagha’66 niet worden voorkomen, 2-3.

De reserves van FC Marlène troffen met Scagha’66 de nummer zes van de Eerste Divisie A. De ploeg uit Schagen is bezig aan een prima seizoen, al werden de laatste twee wedstrijden tegen respectievelijk HV Veerhuys en Texel’94 verloren. Hierdoor zakte de ploeg naar de middenmoot, maar met een overbrugbare achterstand. De Heerhugowaarders stonden met negen punten te plaatsen lager.

Vliegende start
In de ‘Waardergolf’ was het begin hoopgevend voor Scagha’66. Met na een minuut al de openingstreffer via Jeroen Pater. De vliegende start kreeg al vrij snel een vervolg. Want nadat Marlène doelman Melvin Habets pogingen van Jeroen Smit en Pater had gekeerd was het Smit die na een slimme passeerbeweging voor de 0-2 zorgde. Nadat Nick Broersen in de twaalfde minuut voor de 0-3 zorgde vond Carlo van der Waals het tijd voor een time-out. Om zijn ploeg te wijzen op iets dat in de wedstrijdbespreking ook al besproken was. ‘Toen heb ik aangegeven dat dit een cruciale pot is en we over Scagha’66 en ZVV Urk konden gaan’, zei de coach. ‘Op de training is het top, maar nu ontbrak de beleving. Daar begint het mee.’

Herpakt
Na rust wist de ploeg uit Heerhugowaard zich te herpakken. ‘Ik heb ze ook een compliment gegeven. Ze hebben zich uitstekend herpakt.’ Het was Aram Hakopov die tien minuten voor tijd voor de 1-3 zorgde. Zijn afstandsschot eindigde achter de Schagense doelman waardoor de hoop weer terugkeerde bij de gastheer. Terwijl de bezoekers via Mike Julsing en Brent Braaksma daarvoor al kansen hadden gehad om het duel in het slot te gooien.

Twee minuten voor tijd kwam de spanning helemaal terug. Nadat Marlène de paal had geraakt was het Colin Kamp die van afstand de 2-3 maakte. ‘Ik vond het eigenlijk geen verdiende nederlaag. Het kwam puur door individuele fouten.'

De ploeg van Carlo van der Waals bezet na negen duels de achtste plaats plaats. De eerstvolgende wedstrijd is op 7 december, dan gaat de Heerhugowaardse formatie op bezoek bij Leekster Eagles.

FC Marlène (2) – Scagha’66 2-3 (0-3)
2. 0-1 Jeroen Pater
4. 0-2 Jeroen Smit
12. 0-3 Nick Broersen
30. 1-3 Aram Hakopov
38. 2-3 Colin Kamp