ZWAAG - Een helft lang mocht FC Marlène hopen dat het tegen Hovocubo nog een derde wedstrijd kon afdwingen in de strijd om het behalen van de finale van het Nederlans kampioenschap. Na de rust kreeg de equipe van Jeroen de Groot echter een flinke oorwassing van de Hoornse opponent waardoor het seizoen voor de Heerhugowaardse formatie in één klap was afgelopen (6-1).

Na de 2-5 nederlaag in eigen huis wisten de blauw-witten wat het te doen stond in een volgepakte sporthal De Opgang in Zwaag. Alleen winst telde om zo een derde wedstrijd af te dwingen. Het was inmiddels alweer de vijfde confrontatie tussen de beide Noord-Hollandse opponenten gedurende dit seizoen. In de reguliere competitie wonnen beide ploegen eenmaal. In de beker was Hovocubo pas na het nemen van strafschoppen de winnaar en de ploeg van coach Sander van Dijk zegevierde dus ook in het eerste play-off duel.

In Zwaag hield FC Marlène ditmaal een helft lang de rijen goed gesloten nadat het al na vijf minuten een voorsprong had genomen. Na een snelle uitbraak was aanvoerder Mo Attaibi doeltreffend. Met de nodige strijd en goed keeperswerk van Barry de Wit werd deze voorsprong door de Heerhugowaarders tot de rust vastgehouden.

De tweede helft was echter nog geen minuut oud toen Hovocubo via Karim Mossaoui alsnog een bres wist te slaan in de defensie van de gasten. Het was de aanleiding voor de ommekeer want vijf minuten later schoot aanvoerder Mats Velseboer hard binnen, direct gevolgd door een treffer van Ilias Bouzit. Bij FC Marlène nam de frustatie de overhand. Niet alleen richting het scheidsrechtersduo Te Kloeze en Visser , maar ook over het eigen spel. Hovocubo profiteerde optimaal door in de slotfase nog driemaal te scoren via achtereenvolgens Lahcen Bouyouzan, Faisel Mellah en Appie Attahiri.

Hovocubo mag zo opgaan voor de finale waarin het FC Eindhoven of ASV Lebo treft. Die beide ploegen spelen zondagmiddag nog wel een derde duel. FC Marlène kan zich nu alvast gaan richten op het volgende seizoen om dan opnieuw een gooi te doen naar de prijzen.

Hovocubo - FC Marlène 6-1 (0-1)

5. Attaibi 0-1
21. Mossaoui 1-1
26. Velseboer 2-1
27. Bouzit 3-1
37. Bouyouzan 4-1
38. Mellah 5-1
38. Attahiri 6-1