EINDHOVEN - FC Marlène is na drie zeges op rij tegen de eerste nederlaag opgelopen in de voorjaarspoule. De Heerhugowaardse eredivisionist verloor het uitduel bij concurrent FC Eindhoven met 5-4.

Eerder dit seizoen, in de najaarscompetitie verloor FC Marlène nog met 3-0 in de lichtstad, maar ditmaal gaf de equipe van coach Jeroen de Groot een stuk beter partij. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Mo Darri opende al snel de score namens de gasten, maar zes minuten later zorgde Oualid Saadouni voor de gelijkmaker. Mede dankzij goed keeperswerk van zowel Barry de Wit (FC Marlène) als Manuel Kuyk (FC Eindhoven) bleef deze stand tot de rust staan.

Cruciaal in het duel was de start van de tweede helft want FC Marlène kwam niet al te best uit de kleedkamer. Binnen anderhalve minuut viel er een mooie treffer van Ayoub Boukhari en een doelpunt van Said Bouzambou. De Heerhugowaarders liepen vanaf toen achter de feiten aan. Zes minuten voor tijd vond Martin van Eeuwijk wel de aansluiting waarna de gasten met Amir Molkârâi als meevoetballende keeper iets probeerden te forceren. Hierbij kreeg men het deksel op de neus want al bij de eerste aanval kon Saadouni de bal in het lege doel prikken.

In de slotminuten vielen nog drie goals. FC Marlène kwam nogmaals terug via Younes Daari, maar net zo snel bracht Jordany Martinus de marge weer op twee. Het doelpunt van Molkârâi kwam vervolgens te laat om FC Eindhoven nog te verontrusten.

In de stand bovenin staan ASV Lebo en Hovocubo nu op 24 punten. FC Marlène op 23 punten en FC Eindhoven op 22 punten. ASV Lebo en FC Eindhoven hebben nog wel een onderlinge wedstrijd tegoed.

Vrouwen
De vrouwen van FC Marlène wisten wel te winnen. Tegen een stug verdedigend Zeemacht, hekkensluiter in de Eredivisie won de ploeg van coach Monique van der Rijst met 4-2. Na een klein kwartier leek er niks aan de hand voor de thuisploeg die via Simone Hand, Lais Boes en Chantal Hendriksen een comfortabele voorsprong pakten. Treffers van Lean Hamburg en, na rust Bianca Kwast, brachten de spanning echter terug. Hendriksen besliste het duel met haar tweede treffer van de avond wardoor FC Marlène tweede blijft in de stand.