HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft vrijdagavond de derde competitiezege van het seizoen behaald door HV/Veerhuys met 5-2 terug te wijzen. De gasten uit Hoorn probeerden, hetgeen een week eerder in Egmond tegen White Stones wel lukte, de Heerhugowaarders te verrassen met een meevoetballende keeper. De thuisploeg profiteerde echter optimaal en sloeg in het eerste kwartier keihard toe, wat uiteindelijk de basis vormde voor de verdiende zege.

Trainer/coach Jeroen de Groot van FC Marlène beaamde dat. "Zeker in de tweede helft was het niet altijd even goed, maar in de eerste helft stonden we er en sloegen we op de juiste momenten toe. Al met al is dit gewoon een prima overwinning tegen een ploeg die het nog heel wat tegenstanders moeilijk gaan maken met hun spel."

Dat gedurfde aanvalsspel, met al vroeg in de wedstrijd een meevoetballende keeper, brak de ploeg van coach Najib Taki al vroeg op toen Kevin van Londen de bal in het lege doel kon schieten. De uit de eigen opleiding afkomstige Van Londen was tien minuten later ook het eindpunt van een vloeiende aanval met Mo Darri en Younes Daari in de hoofdrol. Vervolgens ging het hard want met een mooie vrije trap voerde Jordy Cretier de score verder op en kon Stefan Dol scoren op aangeven van Daari. Direct hierop kwamen ook de gasten op het scorebord toen Jorg Ooievaar de bal langs keeper Barry de Wit schoot.

Na de rust leverde de tactiek met de meevoetballende doelman toch nog een doelpunt toen "keeper" Houssein Jabir de 4-2 wist te maken. Spannend werd het echter nog nooit want juist na dat doelpunt werd het spel van beide kanten rommelig en zenuwachtig. Met nog iets meer dan vijf minuten op de klok wist Younes Daari het duel definitief in het slot te gooien: 5-2.

Jong FC Marlène

Eerder op de avond wist ook Jong FC Marlène een belangrijke zege te behalen. In een zeer spannend duel werd het nog ongeslagen Zeemacht met 2-1 verslagen, een stand die al bij rust bereikt was. Robbie Heus opende al na vijftien seconden de score, die vervolgens verdubbeld werd door Jim Nelen. Op slag van rust schoot Melvin Damsma de aansluiting in de bovenhoek. Ondanks stevig aandringen van de gasten uit Den Helder bleef de thuisploeg op de been, mede door een sterk optreden van keeper Niam Rooijakkers.

FC Marlène VR1

Op deze goede avond voor FC Marlène wisten ook de vrouwen van coach Monique van der Rijst te zegevieren. Op bezoek bij ZV Libertas bracht Simone Hand de gasten al snel op voorsprong. Na de rust zorgden Zoyla Barendse, Chantal Hendriksen en Kyara de Bruin uiteindelijk voor een klinkende 0-4 zege.