HEERHUGOWAARD - Met nog wedstrijden tegen Tigers Roermond en Hovocubo op het programma leek de felbegeerde zesde plaats voor FC Marlène moeilijk te behalen, maar de jonge Heerhugowaardse ploeg van trainer/coach Iwan de Mees heeft die positie toch weer in handen. Vrijdagavond werd koploper Tigers Roermond in een enerverend duel met 6-4 verslagen.


Met een ruime voorsprong op de concurentie waren de Limburgers ook voor het duel in Sporthal Waardergol favoriet, maar men kreeg te maken met een getergd FC Marlène dat de buit niet zomaar cadeau wilde doen en streed voor iedere meter. Daar bracht ook de vroege tegentreffer van van Solaiman Ramdani geen verandering in. Tussen de jonge honden van De Mees toonde routinier Amir Molkârâi zich weer een ware aanvoerder en hij tekende drie minuten voor de rust voor de gelijkmaker, direct gevolgd door de 2-1 van Floris Kemps.

Tigers Roermond was hier duidelijk van geschrokken en besloot na rust de gashendel even open te trekken, met als gevolg drie goals in zes minuten tijd van achtereenvolgens Jasko Dzurlic, Aimane M'rabet Eloued en Ayoub Tamoukh. De Limburgers leken zodoende op weg naar de zege, maar FC Marlène weigerde te capituleren en na rood voor M'rabet Eloued en vlak daarna een treffer van Aiman Afouzar keerde het geloof volledig terug. Helemaal toen Molkârâi ook nog de 4-4 liet aantekenen. FC Marlène was ineens weer de bovenliggende partij en hoewel Steije Kee tot tweemaal toe in een één op één situatie zijn meerdere moest erkennen in doelman Meijers, was het bij de derde poging van de Marlène-topscorer wel raak. Tigers probeerde het nog met een meevoetballende keeper, maar dit pakte verkeerd uit aangezien Boyd Filemieg de bal van grote afstand in het lege doel kon plaatsen en de eindstand op 6-4 bepaalde en op die zege viel niets af te dingen.

FC Marlène heeft zodoende een punt voorsprong op ZVV Eindhoven in de strijd om de zesde plaats. Volgende week, tijdens de laatste speeldag. gaat FC Marlène op bezoek bij Hovocubo en speelt ZVV Eindhoven bij FC Eindhoven. Saillant detail is dat zowel Hovocubo als FC Eindhoven nog kans hebben op de tweede plaats die nu in handen is van Os Lusitanos. Juist die tweede plaats kan weer voordeel opleveren in de play-offs dus alle genoemde ploegen zijn volgende week gebaat bij winst. De ploeg die als zesde eindigt speelt daarna op maandag 13 mei de zogenaamde brugwedstrjd in eigen huis tegen de winnaar van de B-groep, HV Veerhuys.

FC Marlène - Tigers Roermond 6-4 (2-1)

6. Ramdani 0-1
17. Molkârâi 1-1
18. Kemps 2-1
21. Dzurlic 2-2
25. M'rabet Eloued 2-3
27. Tamoukh 2-4
30. Afouzar 3-4
31. Molkârâi 4-4
35. Kee 5-4
38. Filemieg 6-4


Foto's: Cees Verhage Fotografie