VLISSINGEN – FC Marlène reisde afgelopen vrijdagavond af naar Vlissingen waar het aantrad tegen Groene Ster. De Heerhugowaarders beleefden een teleurstellende avond, 5-3.

In Vlissingen begon FC Marlène als nummer drie van de Eredivisie zaalvoetbal. Die plek moesten de Heerhugowaarders na het duel tegen Groene Ster afstaan. ‘We begonnen goed, maar daarna was het los zand. Vooral in de organisatie op belangrijke momenten’, zei Peter Rozenbeek na afloop.

Het was Groene Ster dat in het eerste bedrijf op voorsprong kwam. Op slag van rust zorgde Josimar Pattinama voor de 2-0. Vlak na de onderbreking maakte Nigel Wijdenbosch de aansluitingstreffer. ‘Vervolgens hebben zij toch wel wat geluk bij de 3-1 en 4-1, maar moeten we vooral in spiegel kijken’, vervolgde de doelman. Hoessein Jabir maakte de 4-2, waarna Groene Ster weer tot scoren kwam. Het slotakkoord was voor Ilias Bouzit.

Voor de ploeg van Anand Jagdewsing wachten er nu twee opeenvolgende thuisduels tegen Tigers Roermond en White Stones.

OS Lusitanos – FC Marlène (2) 5-4
Na twee vrije vrijdagavonden kwam FC Marlène afgelopen vrijdag weer in actie. Op bezoek bij promovendus OS Lusitanos ging de ploeg van Carlo van der Waals onderuit. Halverwege gingen de Heerhugowaarders via Tyrone Choate, Hicham Ziyech en Danny Havermans met 0-3 aan de leiding, maar na rust trok Lusitanos de score gelijk en kwam het zelfs op voorsprong. Van der Waals: ‘In de tweede helft hebben we zelf de kansen niet benut en zakten we te ver terug. Snel vergeten.’