HEERHUGOWAARD/KOOG AAN DE ZAAN - Jeugdspeelster Jasmijn van Uden (15) van FC Marlène en KFC werd door Ajax uitgenodigd om in maart drie keer deel te nemen aan talententrainingen bij Ajax, met speelsters uit 2005. Tussen deze groep oudere speelsters heeft Jasmijn zich opvallend laten zien want naar aanleiding van deze trainingen hebben Suzanne Bakker en Chantal de Ridder namens Ajax persoonlijk telefonisch contact opgenomen met de pas 15-jarige Jasmijn van Uden over een beoogde instroming in het Talententeam van Ajax, uitkomend in de landelijke Beloftencompetitie.


Jasmijn van Uden heeft aangegeven dat ze het zelf prefereert om komend seizoen op veld in de JO17-1 (3e divisie oftewel divisie 6) van KFC te spelen omdat de weerstand daar van dien aard is dat ze daar haar talent het beste verder kan ontwikkelen. Ook heeft de technicus pur sang die al vanaf 10-jarige leeftijd in de zaal speelt, en ook binnen FC Marlène gezien wordt als een uitzonderlijk talent, aangegeven de combinatie van veld- en zaalvoetbal erg belangrijk voor haar ontwikkeling te vinden en dus ook bij FC Marlène te willen blijven spelen. Nina George, bondscoach van het Nederlands vrouwenzaalvoetbalteam, liet recent nog aan FC Marlène en Jasmijn zelf weten dat ze nadrukkelijk in beeld is voor Oranje.

Ajax deelt de visie dat de echte talenten liefst zo lang mogelijk met en tegen de jongens moeten spelen. Ajax heeft daarom nu met Jasmijn van Uden afgesproken dat zij in het seizoen 2021/2022 wekelijks één keer bij het Talententeam (Jong Ajax) gaat meetrainen zodat ze wel al aangelijnd is bij de club die haar eigenlijk nu al heel graag ziet komen maar altijd prioriteit geeft aan de beste keuze voor talentontwikkeling.

FC Marlène laat via de eigen website weten blij te zijn met deze ontwikkeling. 'Wij zijn trots en verheugen ons nu al op aankomend seizoen met hopelijk weer veel acties van je om ons van te laten genieten'.


Zie hier een uitgebreid artikel over Jasmijn van Uden welke wij aan het begin van dit seizoen hebben gemaakt.