HEERHUGOWAARD - FC Marlène mag op zoek naar een nieuwe technische staf voor de eerste selectie voor het komende seizoen. In de afgelopen week kondigden zowel hoofdtrainer Jeroen de Groot als assistent Carlo van der Waals hun afscheid aan bij de Heerhugowaardse eredivisionist.


De Groot, voormalig international, heeft er na dit seizoen drie jaar opzitten bij FC Marlène. In zijn eerste jaar als assistent van Van der Waals en de laatste twee jaar als hoofdcoach. "Ik ben FC Marlène uiteraard dankbaar dat ik mijn eerste klus als trainer/coach bij een van de succesvolste zaalvoetbalclubs in Nederland mocht starten". FC Marlène kent een moeizaam seizoen met de nodige blessures en schorsingen en lijkt dit seizoen niet om de prijzen mee te kunnen spelen. Met name FC Eindhoven en Hovocubo lijken dit seizoen de dienst uit te maken. "Uiteraard gaan we er dit seizoen nog alles aan doen om zo hoog mogelijk te eindigen om dan op gepaste manier afscheid van elkaar te nemen". De Groot heeft nog geen toekomstplannen, maar houdt alle opties open.

Hetzelfde gaat op voor Carlo van der Waals die liefts vijftien seizoen aan de club verbonden was in tal van functies. "Ik heb ondertussen een blauw-wit hart gekregen en zal altijd terugdenken aan vijftien mooie jaren waarin we veel bereikt hebben. Ik zal velen bij de club gaan missen, maar het is tijd om nieuwe wegen in te slaan en ongetwijfeld zal ik velen in de komende jaren nog tegenkomen". Ook Van der Waals heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst.

De Groot noemt het stoppen van Van der Waals als één van de redenen waarom hij ook zelf stopt, maar tevens staan er bij FC Marlène grote veranderingen op komst binnen de seelctie. "Er staan genoeg jonge gasten klaar die zich straks in de eredivisie kunnen laten gelden, maar het betekent wel dat er weer van onder af aan opgebouwd moet worden. Op zich een prachtige uitdaging, maar ik twijfelde of ik de tijd en energie ervoor op kan brengen om mij daar in te storten aangezien ik het privé ook vrij druk heb. We zullen zien wat de toekomst brengt voor mij , maar uiteraard wens ik FC Marlène alle geluk toe om daar iets moois van te maken."

FC Marlène laat weten zich inmiddels te beraden over de opvolging van de technische staf en hoopt spoedig duidelijkheid te verschaffen.