HEERHUGOWAARD – De vrouwenselectie van FC Marlène, uitkomend in de Eredivisie Zaalvoetbal, staat ook komend seizoen onder leiding van Monique van der Rijst en Johnboy Veken. De beide trainers werken sinds het begin van dit seizoen met elkaar samen. Voor Monique van der Rijst wordt het al het vierde seizoen als trainer/coach van de vrouwenselectie, al vielen de afgelopen twee seizoenen als gevolg van de coronapandemie grotendeels in het water.


Van der Rijst is al sinds het debuut in de Eredivisie in 2014, toen nog onder de naam Reiger Boys, betrokken bij de club. Behalve enkele jaren als speelster is zij ook de grondlegster van de prestatieve en toonaangevende jeugdopleiding. In die 7 jaren hebben inmiddels vele talenten uit de eigen opleiding hun debuut op Eredivisie-niveau mogen maken of zijn doorgestroomd naar een BVO in het veldvoetbal. Naast haar rol als trainer/coach bij de vrouwenselectie is van der Rijst hoofd jeugdopleiding en daar onverminderd gedreven om de grootste talenten te scouten, hun talent in de jeugdopleiding zo maximaal mogelijk te ontwikkelen en de meiden klaar te stomen voor het hoogste niveau.

Johnboy Veken heeft als speler een verleden bij FC Marlène en kwam aan het begin van dit seizoen de technische staf versterken. Met zijn kennis, ervaring en bevlogenheid is Veken een aanwinst voor de vrouwentak van FC Marlène.

Ondanks vroegtijdige stillegging van de competitie blijkt de onderlinge samenwerking tussen van der Rijst en Veken tijdens wedstrijden en trainingen dusdanig uitstekend te verlopen dat de Heldernaar nu alweer uitkijkt naar aankomend seizoen waarin men verder wil bouwen aan een succesvol, maar ook attractief FC Marlène.

De doelstelling voor aankomend seizoen is duidelijk; het behalen van de play-offs om te spelen voor het landskampioenschap.