HEERHUGOWAARD - Ondanks een flinke lijst met langdurige blessures zijn de vrouwen van FC Marlène na vier competitiewedstrijden nog altijd zonder puntenverlies. Vrijdagavond werd in een Noord-Hollandse derby DWOW met 3-0 verslagen.


De regerend landskampioen mist met de blessures van bijvoorbeeld Simone Hand, Chantal Hendriksen en Mila Wittebrood behoorlijk wat scorend vermogen, zo werd ook in het duel tegen DWOW weer duidelijk. Vanaf het eerste fluitsignaal was de thuisploeg de veel betere ploeg en leek DWOW zich er voornamelijk op in te stellen om de schade zo beperkt mogelijk te houden. FC Marlène scoorde in de eerste helft tweemaal en dat was slechs een zwakke afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen. Aanvoerster Sanne Brand kon na een vlotte combinatie de score openen en die werd twee minuten later verdubbeld door de debuterende Niekie Pellens. Pellens, die op het veld meerdere jaren op Eredivisie-niveau voor VV Alkmaar uitkwam en haar geluk ondermeer beproefde in Italië en de Verenigde Staten oogde soms nog wat onwennig in de zaal, maar liet met haar ervaring ook zien van waarde te kunnen zijn voor de ploeg van coach Mo Bouchibti.

Tegenstander DWOW van coach Gert-Jan Schipper deed het na de rust niet veel anders dan in de eerste helft. Men streed voor wat het waard was en was voornamelijk bezig met het ontregelen van het spel van FC Marlène. Waar de thuisploeg twee handenvol kansen liet liggen, daar kwamen de gasten gedurende de hele wedstrijd driemaal voor het doel van Jacky Reus, waarbij de beste kans voor Jessie Verblaauw was. De Marlène-keepster was echter geconcentreerd en zorgde ervoor dat de Wieringer ploeg de aansluiting niet vond. Het duel werd uiteindelijk beslist door een mooi puntertje van Zoyla Barendse waar keepster Saadia Ayyad geen antwoord op had: 3-0.

FC Marlène VR1 is na vier wedstrijden alleen koploper en gaat komende vrijdag op bezoek bij Futsal Rotterdam

Heren
Tegenover de winst van de vrouwen stond de eerste nederlaag voor de heren van FC Marlène. De jonge ploeg van coach Iwan de Mees begon de competitie met twee overwinningen, maar bleek vrijdagavond niet opgewassen tegen Be '79. In Berkel-Enschot zorgde Jamie Dekkers met twee treffers kort voor rust voor een 2-0 ruststand die uiteindelijk ook de eindstand bleek te zijn.

FC Marlène staat voor een dubbelweekend waarin het komende week tweemaal thuis speelt in Sporthal Waardergolf. Vrijdag om 21.30 uur ontvangt men FCK De Hommel terwijl zondag landskampioen FC Eindhoven op bezoek komt in Heerhugowaard (16.00 uur)


Foto's: DP Sportfotografie