HEERHUGOWAARD - Na een wisselvallige competitiestart is FC Marlène de tweede fase van de competitie uitstekend begonnen. Na de zege van een week eerder bij ASV Lebo (4-5) werd afgelopen vrijdag FCK De Hommel geklopt (3-1).


De ploeg van coach Jeroen de Groot doet daardoor gewoon weer mee om de bovenste plaatsen. FC Marlène legde de basis voor de zege al in de openingsfase. Binnen een halve minuut was he namelijk al raak toen Riad Elloukmani, onder druk van Mo Darri, zijn eigen doelman passeerde. Kort hierna werd die score verdubbeld door Stefan Dol, op aangeven van Darri. Jordy Cretier, na afloop geheel terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd, bracht de marge zelfs op drie door een vrije trap onhoudbaar in de bovenhoek te knallen. Elloukmani maakte zijn fout van eerder in de wedstrijd goed door de 3-1 te maken, tevens de ruststand.

Achteraf bleek die score ook de eindstand te betekenen aangezien de thuisploeg achterin nauwelijks wat weggaf tegen de Brabanders. De solide verdedediging en keeper Barry de Wit kwamen nooit echt in de problemen. Mogelijk had de thuisploeg zelf nog een aantal maal mogen scoren, maar ondermeer paal en lat stonden dat in de weg.

FC Marlène - FCK De Hommel 3-1 (3-1)

2. Elloukmani (e.d) 1-0
4. Dol 2-0
10. Cretier 3-0
14. Elloukmani 3-1

FC Marlène speelt komende vrijdag 3 februari weer thuis. In de kwartfinale van de KNVB-beker is dan FC Eindhoven de tegenstander.
Dit duel begint om 21.00 uur in Sporthal Waardergolf en tickets zijn te koop via de website van FC Marlène.

Vrouwen
FC Marlène VR1 was al zeker van winst in de poulefase van de beker, maar deed daar in de uitwedstrijd tegen Zeemacht nog eens een zevenklapper overheen. Simone Hand was weer zeer trefzeker door vier treffers voor haar rekening te nemen. Zoyla Barendse en twee eigen doelpunten zorgden voor een 0-7 eindstand.

Heren 2
Bij FC Marlène 2 stonden de gezichten na afloop van het thuisduel tegen het hoger geklasseerde GZV Watergras op onweer. De ploeg van coach Edward van Gils speelde een prima wedstrijd en leek op weg naar de winst toen men acht minuten voor tijd op een 5-3 voorsprong kwam. Het liep echter anders en de gasten uit Gouda wisten het duel in de slotfase te keren (5-6).

Positief nieuws was dat er opnieuw twee spelers uit de eigen jeugdopleiding, keeper Mats Tromp en Senna van Wijk, hun debuut op eerste divisie niveau mochten maken en dat zeer verdienstelijk deden.

.