ALKMAAR – FC Marlène speelt komende vrijdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker op bezoek bij White Stones. De wedstrijd wordt gespeeld in de Meent in Alkmaar, aangezien de sporthal van White Stones is bezet vanwege de Egmond halve marathon.

FC Marlène kent tot nu toe een vrij eenvoudig bekertoernooi. In de eerste wedstrijd werd WSV/Shoepimp met 12-4 aan de kant gezet. In de eerste ronde was Groene Ster kansloos tegen de Heerhugowaarders, eindstand 6-0. Op bezoek bij ZVG/Cagemax in Gorinchem won de ploeg van coach Anouk Roest met 1-8, een meer dan terechte overwinning.

Dicht bij promotie

Dan naar de ploeg uit Egmond, White Stones. De ploeg van coach Rogier Bunnink was vorig seizoen dicht bij promotie. Maar in de finale van de play offs bleek de ploeg niet opgewassen tegen ZVV Eindhoven. Dit seizoen wil de ploeg opnieuw een gooi doen naar promotie. Met een tweede plaats op de ranglijst en de eerste periode in bezit kan de ploeg spreken van een keurige eerste seizoenshelft. De Egmonders verloren eenmaal, en speelden ook eenmaal gelijk. Daarbij komen negen overwinningen waardoor de ploeg dus tweede staat, met slechts twee punten minder dan koploper Volendam.

White Stones won in de poulefase van Texel’94 met 2-3. In de eerste ronde boekte de ploeg knap met 4-2 van FCK/De Hommel. In de achtste finales boekte de ploeg een 5-3 zege tegen Kondo Budjang.

Belangrijke fase

Voor Marlène komt er een belangrijke fase aan. De ploeg staat op de vierde plaats met zes punten voor op de nummer vijf. Om de play offs voor het landskampioenschap te behalen moet Marlène bij de eerste vier komen. Wil het de huidige vierde plaats vasthouden zullen de Heerhugowaarders de komende weken moeten winnen. De ploeg treft in januari ASV LEBO, HV Veerhuys en FCK/De Hommel.

White Stones – FC Marlène kan gezien worden als een echte derby. De Egmonders treffen met de Heerhugowaarders ook een bekende club. White Stones speelt normaliter tegen het tweede team van Marlène. In de eerste seizoenshelft won de ploeg van Rogier Bunnink nipt, en enigszins tegen de verhouding in, met 1-2 bij FC Marlène 2.

Komende vrijdagavond mag de ploeg dus aantreden tegen het eerste team van FC Marlène. Het duel in de Meent begint om 20.30 uur.

Complete programma kwartfinale KNVB Beker

White Stones – FC Marlène

ZVV Volendam – Hovocubo

FC Eindhoven 2 – FC Eindhoven

TZR Fermonia Boys – ‘T Knooppunt